Lato to doskonała okazja, by zrobić domowe przetwory. Wśród nich prawdziwym skarbem są ogórki kiszone. Jeśli weki będziesz robić po raz pierwszy lub nie wiesz z jakiego przepisu skorzystać, mamy rozwiązanie. Siostra Anastazja kisi genialne ogórki, które zawsze się udają, a jej receptura to prawdziwa...
Siostra Anastazja jest niekwestionowaną mistrzynią ciekawych i prostych przepisów. Spod jej ręki wszystko wychodzi wręcz idealne. Ma nawet wyjątkowy przepis na ogórki kiszone. Dzięki niemu kiszonki będą chrupiące.
Latem chętnie robimy przetwory, żeby zatrzymać smak i wartości sezonowych warzyw w słoikach. To świetny sposób na to, by w sezonie jesienno-zimowym, gdy trudno o świeże warzywa, sięgnąć po coś domowego i zdrowego. Jednym z prostszych, a jednocześnie...
Niektórzy wrzucają ogórki przed kiszeniem do lodowatej wody, inni tylko myją i obcinają końcówki. Jedne i drugie mogą wyjść chrupiące, więc co lepiej wybrać? Przede wszystkim ważne jest, aby sposób przygotowania ogórków dostosować do stanu warzyw.