Trudno o przepis na cynamonki tak prosty, a jednocześnie tak zaskakujący. Puszyste ślimaczki wypełnione są kremowym nadzieniem, a całość spowija szlachetny aromat cynamonu cejlońskiego. Brzmi bajecznie i podobnie smakuje.
Za sernikiem przepada wielu z nas. Jednak zdarza się, że to uwielbiane ciasto nie wychodzi tak, jak trzeba. Sernik pęka i opada, ale dzięki temu przepisowi wyjdzie idealnie. Wszystko za sprawą nietypowego składnika.
Marzysz o domowym, puszystym cieście drożdżowym, które rozpływa się w ustach? Nic prostszego! Przygotowanie takiego ciasta może wydawać się skomplikowane, ale z tym przepisem i kilkoma wskazówkami upieczesz je bez problemu. Pamiętaj, że kluczem do su...
Ciasto maślankowe to kwintesencja podwieczorku u babci. Jest puszyste, słodkie, a pyszna kruszonka przyjemnie chrupie. Przygotowanie to bułka z masłem, a zapach rosnącego w piekarniku ciasta sprawi, że każdy będzie marzył o kawałku.
Chociaż cynamonki kojarzą się przede wszystkim z jesienią, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby zabrać się za pieczenie już teraz. W szczególności, gdy do cynamonowego farszu dołącza sezonowe warzywo.
Cynamonki to słodkie bułeczki, które pięknie pachną i smakują lepiej The post Cynamonki na każdą okazję. Zjesz raz, pokochasz na zawsze appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Prosty przepis na ciasto inspirowane klasyczną francuską napoleonką. Przygotowany z łatwo dostępnych składników szybki deser przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom słodyczy. Wzbogacona brzoskwiniami z puszki, taka szybka kremówka jest świetnym trze...
Czy jest coś lepszego, niż kawałek słodkiego, obłędnie czekoladowego brownie? To jedno z najpopularniejszych ciast na świecie. Jest pyszne i... niezwykle kaloryczne. Istnieje sposób, aby nieco je "odchudzić". Wystarczy, że dodasz do niego trochę sezo...
Kotlety mielone to potrawa, w której nic nie dzieje się przypadkiem. Tu ważną rolę odgrywają wszyscy aktorzy: użyte warzywa, przyprawy, dodatki, aż w końcu mięso. Wieprzowina? Jasne, to sprawdzony sposób, chociaż według nas wcale nie najlepszy. Nastę...
Jeśli sądzisz, że mowa o wodzie gazowanej, pozwól, że wyprowadzę cię z błędu (mimo że dodatek ten rzeczywiście pozwoli nadać ciastu objętości). W tym przepisie stawiamy na zupełnie inny składnik.
Kuchnia kaszubska to nie tylko śledzie i bulwy, ale również ruchanki. Pod osobliwą nazwą skrywają się pyszne, puszyste placuszki drożdżowe z jabłkami, przypominające racuchy. Przepadają za nimi zarówno dzieci, jak i dorośli.