Dziś o powrotach, a właściwie o jednym, wielkim powrocie, bo po 20 latach. Już za 5 dni na ekrany wchodzu Vinci 2 – kontynuacja kultowego filmu w reżyserii Juliusza Machulskiego. […]
Ewa Kasprzyk Niby w Łodzi, a jednak trochę w Lipcach Reymontowskich i trochę w XIX-wiecznym pałacu. Kolejny odcinek podcastu „Karp w kulturze” jest dokładnie taki, jak jego gościni – wyjątkowy […]
Michał Kostrzewski: sceny, które przyprawiają o dreszcze i „Heweliusz” z perspektywy kaskadera W najnowszym odcinku Asia Karp rozmawia z Michałem Kostrzewskim, który w wolnych chwilach „ryzykuje życie”. Kaskader opowiada o
Wojtek Smarzowski: Nie mam mediów społecznościowych i nie czytam o sobie. Gdy film trafia do widzów, nie oglądam się za siebie W najnowszym odcinku Asia Karp rozmawia z reżyserem nie tylko
Śledzie i karp? Zapomnij. W Chorwacji, zwłaszcza w Szybeniku, Wigilia ma smak Dalmacji. Odkryj aksamitnego, tradycyjnego dorsza na biało – wykwintny przysmak z bogatą historią, idealny, by zaskoczyć rodzinę przy świątecznym stole.
Polscy hodowcy przedstawili już stawki hurtowe karpia na grudzień 2025 roku, a prognozy dla konsumentów nie są optymistyczne. Ryba, która od dekad pozostaje jednym z najważniejszych elementów wigilijnego stołu, ma być droższa o około 8% w porównaniu...
Choć rolnicy liczą na wzrosty, rynek tuczników nadal stoi w miejscu. Czy w najbliższych tygodniach nie ma co liczyć na wyraźne podwyżki. Sprawdzamy co mówią eksperci. Niemcy nie podnoszą stawek. „Grana jest cena w dół” Na niemieckim rynku – który mo...
W ostatnim posiedzeniu grupy roboczej „Hodowla zwierząt” Copa-Cogeca udział wzięła Krystyna Plata, wiceprezes Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego, ekspert Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych. Podczas spotkania omówio...
Hodowcy, którzy postanowili w tym roku ubiegać się o wyższe płatności do bydła w związku z uczestnictwem w systemie jakości wołowiny QMP, będą mieli więcej czasu na uzupełnienie niezbędnych dokumentów.