Masz dość klasycznych racuchów z jabłkami? Czas na coś nowego! Te puszyste racuchy serowe z gruszkami są delikatne, aromatyczne i znikają z talerzy w mgnieniu oka. Gruszki nadają im naturalnej słodyczy i wyjątkowego smaku, a serowa baza sprawia, że są sycące i miękkie jak chmurka.
Ten przepis na racuchy skradł serca internautów. Pyszne, miękkie i puszyste placki Ewy Wachowicz powinny zagościć w twojej kuchni obowiązkowo. Wykorzystują sezonowy dar natury, jakim są jabłka. Racuchy z jabłkami to przyjemny powrót do nostalgicznych...
Racuchy z jabłkami to tradycyjne polski danie, który cieszy się dużą popularnością wśród dzieci i dorosłych, a także dla wielu (w tym i dla mnie) jest to smak dzieciństwa. Te puchate placki z jabłkami można podawać na ciepło lub na zimno, z cukrem pu...
Quesadilla jest jednym z dań kuchni meksykańskiej, które podbiło praktycznie cały świat. Potrawa ta jest sycąca, szybka w przygotowaniu, a do tego można przyrządzić ją na wiele sposobów. Sprawdzi się zarówno w przypadku fanów mięsa, jak i wegetarian....
Bawarskie knedle ziemniaczane na pierwszy rzut oka wyglądają jak nasze tradycyjne pyzy, ale w rzeczywistości bardzo się od nich różnią. Nie podaje się ich bowiem z mięsem, ale z bardzo nietypowym nadzieniem. Wielu uzna to za absurd, ale zdecydowanie...
Jakub Kuroń wspomina, że uwielbia robić racuchy dla swoich córek. Tak bardzo im smakują, że trudno o większą przyjemność. Placuszki z tego przepisu faktycznie można robić codziennie, bo jest chyba najłatwiejszy na świecie. Każdy, kto choć raz je wyko...
Są takie przepisy, które ratują ci tyłek, kiedy lodówka świeci pustkami, a głód nie ma litości. Te pankejki robię, gdy brakuje mąki i mleka. Wystarczą trzy składniki, patelnia i gotowe. Nie są ciężkie jak racuchy, a do tego świetnie wpisują się w die...
Racuszki drożdżowe z tartym jabłkiem to rewelacyjny pomysł na śniadanie lub na kolację dla całej rodziny. Przepis jest prosty i sprawdzony, a racuszki można śmiało spakować dzieciom do szkoły.
Jeśli kochasz puszyste, drożdżowe placki, te racuchy jak holenderskie pączki na pewno skradną twoje serce. Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku i pachnące jabłkami z cynamonem – smakują dokładnie tak, jak oliebollen prosto z Amsterdamu.
Jedni są fanami naleśników, inni wolą racuchy, a ten przepis jest złotym środkiem między tymi dwoma posiłkami. Są znacznie bardziej puszyste niż zwykłe naleśniki i doskonale sprawdzą się jako deser.
Jest niewiele śniadań, które tak dobrze przywołują ciepło rodzinnego domu jak racuchy. Słodkie placuszki na bazie jabłek to prawdziwa gratka nie tylko dla dzieci, ale i dla dorosłych, a gdy drożdże zamienisz na inny składnik, wyjdą jeszcze smaczniejs...