Quesadilla jest jednym z dań kuchni meksykańskiej, które podbiło praktycznie cały świat. Potrawa ta jest sycąca, szybka w przygotowaniu, a do tego można przyrządzić ją na wiele sposobów. Sprawdzi się zarówno w przypadku fanów mięsa, jak i wegetarian. Chcesz pomysłu na prosty i efektowny obiad, przek...
Bawarskie knedle ziemniaczane na pierwszy rzut oka wyglądają jak nasze tradycyjne pyzy, ale w rzeczywistości bardzo się od nich różnią. Nie podaje się ich bowiem z mięsem, ale z bardzo nietypowym nadzieniem. Wielu uzna to za absurd, ale zdecydowanie...
Masz dość klasycznych racuchów z jabłkami? Czas na coś nowego! Te puszyste racuchy serowe z gruszkami są delikatne, aromatyczne i znikają z talerzy w mgnieniu oka. Gruszki nadają im naturalnej słodyczy i wyjątkowego smaku, a serowa baza sprawia, że s...
Schabowy to prawdziwy klasyk polskiej kuchni – kojarzy się z niedzielnym obiadem u mamy lub babci, a jego smak zna chyba każdy. Jednak nawet najpopularniejsze przepisy warto czasem delikatnie odświeżyć.
Pomysłów na dania z kanią w roli głównej jest naprawdę dużo. Jednak schabowe to niewątpliwie jedna z lepszych propozycji. Kotlety posmakują nawet mięsożercom i staną się ulubionym obiadem wegetarian, zwłaszcza gdy zostaną podane z ziemniakami i surów...
Agnieszka Chylińska to od lat wulkan energii! Gwiazda zdradza, że sekret sylwetki to nie skomplikowane diety, a samodyscyplina, zdrowy rozsądek i… sporo ruchu. Codzienny trening i aktywność fizyczna pozwalają jej wyglądać świetnie i żyć pełnią życia....
Soczyste roladki z piersi kurczaka, wypełnione aromatycznym pesto pietruszkowym z migdałami i czosnkiem, a do tego ciągnąca się mozzarella. Całość obtoczona w złocistej panierce i upieczona na chrupko w piekarniku. Ten przepis łączy prostotę z wyjątk...
W drugiej połowie sierpnia owoce winorośli zaczynają dojrzewać, a grona z dnia na dzień stają się coraz większe, nabierają koloru i smaku. W tym okresie krzew potrzebuje najwięcej wody i energii. Trzeba też lepiej się nim zająć. Na pewno chciałbyś za...
Na co uważać w pokoju hotelowym? Wydaje się, że to bezpieczna przystań po długiej podróży, ale nie wszyscy podróżni potrafią całkowicie się w nim odprężyć. Jedna ze stewardes zdradziła prosty sposób, który może pomóc poczuć się bardziej komfortowo. J...
Kiszonki to podstawa żywienia bydła mlecznego, dlatego też monitorowanie ich jakości to konieczność. Jednym z parametrów dobrej jakości kiszonki jest jej temperatura.
Marcin Gortat ocenił pierwsze występy reprezentacji Polski na Eurobaskecie. Na kanale "Post Prime" wypowiedział się m.in. o słabszej dyspozycji Aleksandra Balcerowskiego w starciu z Izraelem. Były zawodników drużyn NBA ma dla polskiego koszykarza doś...