Śniadanie bez jajecznicy? Zapomnij o tej w tradycyjnej wersji i poznaj przepis na tę, która zachwyci każdego. Jajecznica po turecku nie ma sobie równych, a przygotowanie to bułka z masłem. Czytaj dalej, a poznasz przepis i dowiesz się, jakie składniki nadadzą daniu, aż tak wyjątkowego smaku.
Ziemniaki? Wcale ich nie kojarzymy z turecką kuchnią. Międzynarodową sławę zyskały inne potrawy z tego kraju. Pierwsze miejsce bezsprzecznie należy do kebabu. Jednak gdy ktoś choć raz był w Istambule, ten wie, że ziemniaki są tam bardzo popularne. Ku...
Mizeria po turecku to idealne połączenie między tradycyjnym smakiem, jaki znamy z domu, a odrobiną nowości, która wnosi świeżość do surówki. Bazuje głównie na ogórkach i cebuli, a jej wyjątkowy aromat podkreśla dodatek szczególnego zioła. To sprawia,...
Nie mieli dostępu do egzotycznych owoców i importowanych mięs, ale naszym przodkom nie brakowało fantazji w kuchni. Niektóre ich przysmaki były dość dziwaczne.
Tzatziki, sałatka czy mousaka to popularne i bardzo lubiane greckie potrawy. Jednak co w tym kraju je się na śniadanie... nie każdy z nas jest w stanie wymienić choćby jeden tradycyjny przysmak. Dlatego warto poznać chrupiącą bougatsę.
Znana wszystkim Ewa Wachowicz zdradziła swój sposób na udane śniadanie. Szakszuka z jej przepisu bije inne na głowę. Poznaj ten autorski pomysł i wykorzystaj go na pierwszy posiłek, a rodzina będzie zachwycona. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przyrz...
Po wykryciu ogniska ptasiej grypy na fermie niosek w Wielkopolsce i konieczności likwidacji aż 1,4 miliona kur, rynek polskich jaj znalazł się w sytuacji kryzysowej. Jak alarmują eksperci, może się to odbić boleśnie na konsumentach.
Spraw, by jajecznica smakowała dużo lepiej, niż zwykle. Jeden składnik odmieni ją o 180 stopni. Puszysta, delikatna i smakowita jajecznica to prawdziwy hit na śniadanie, który przypadnie do gustu twoim domownikom. Jaki tajemniczy składnik dodać na pa...
Jajecznica to śniadanie, które pokochało wiele osób. Szybka w przygotowaniu, pożywna i niezwykle wszechstronna. Jednak, aby uzyskać idealną, puszystą konsystencję, warto sięgnąć po jeden, prosty składnik.
Co podać na śniadanie? Zawsze przydadzą się jajka. Jednak forma podania zaskoczy i będzie wspaniale smakować. Wypróbuj przepis na pyszne śniadanie z jajek.
Jajecznica – klasyka śniadań na całym świecie. Jednak czy zawsze musimy sięgać po te same, sprawdzone połączenia? Pomorski przepis na jajecznicę udowadnia, że wystarczy niewielka zmiana, by stworzyć danie zupełnie wyjątkowe, pełne smaku i aromatu.