Ten superprosty przepis to pomysł na ekspresowe śniadanie pełne warzyw i sycące na cały dzień lub nawet na obiad. Jarska potrawa, zbliżona do omletu, jest bogata w białko dzięki kapuście – lekkiej, zdrowej i niskokalorycznej bazie wielu wspaniałych posiłków.
Arbuz jest jednym z najpopularniejszych owoców, po które sięgamy latem. Okazuje się, że można go jeść z nietypowym dodatkiem. Mowa o soli. Dlaczego mielibyśmy jeść solonego arbuza? Odpowiedź jest prosta: jest od tego słodszy. Wyjaśniamy, jak to dział...
Fermentowane ziemniaki to w kraju, który kiszeniem stoi, bardzo rzadki widok. W tym przepisie pokazujemy najpierw, jak ukisić ziemniaki, a potem, jak przygotować z nich pyszne frytki. Warto spróbować tych nietypowych przekąsek.
Czy wiesz, że szybki obiad nie musi być drogi? Takie danie przygotujesz z przepisu umieszczonego dalszej części artykułu. Wystarczy, że masz ryż i kilka dodatków, a tani obiad będzie smaczny jak nigdy wcześniej. Czytaj dalej, a poznasz nie tylko prze...
Chociaż kuchnia chińska jest rozmaita i nie brakuje w niej różnych sosów i mięs, to Polacy w szczególności upodobali sobie kurczaka w sosie słodko-kwaśnym. Zanim chwycisz za telefon, by zamówić ulubione danie, zobacz prosty przepis, który pozwoli ci...
Leczo jest niezawodnym daniem na upalne dni. Prosta, jednogarnkowa, smaczna potrawa idealnie sprawdzi się zarówno na letni obiad, jak i imprezę w gronie znajomych. Postanowiłam sprawdzić przepis na tą potrawę od słynnej siostry Anastazji. Wnioski? Zo...
Rosół to król polskich zup. Smak tego tradycyjnego zna każdy z nas, ale mało kto wie, że istnieje także inna wersja. Śląski rosół weselny smakuje jeszcze lepiej. Dlatego poznaj przepis, zrób go na obiad, a domownicy nie będą mogli się nadziwić, że mo...
Marzysz o smaku wakacji w Hiszpanii? Nic prostszego! Przygotuj domowy chlebek figowy, który przeniesie cię prosto na słoneczne wybrzeże. Ten słodki przysmak, pełen naturalnej słodyczy fig i orzechów, to doskonała alternatywa dla sklepowych wyrobów. A...
Choć pierogi z twarogiem to jedne z moich ulubionych, wypróbowałam przepis Ewy Wachowicz. Restauratorka stawia na inne sery, które okazały się świetne do farszu. Umiejętnie łączy kuchnię polską i włoską. Efekt? Po prostu znakomity.
Wydawałoby się, że przepisu na surówkę z marchewki nie da się ulepszyć. Ale zawsze warto pamiętać o drobiazgach. Jeden z takich ważnych elementów znajduje się w tym przepisie.
Kiedy nie mam dużo czasu, na obiad przyrządzam zapiekankę z ryżu. Jest smaczna, pożywna i niezwykle ekspresowa, a jej przygotowanie to czysta przyjemność. Korzystam tylko z tego, co i tak mam już w domu. W ten sposób oszczędzam nawet czas na robienie...