Leczo jest niezawodnym daniem na upalne dni. Prosta, jednogarnkowa, smaczna potrawa idealnie sprawdzi się zarówno na letni obiad, jak i imprezę w gronie znajomych. Postanowiłam sprawdzić przepis na tą potrawę od słynnej siostry Anastazji. Wnioski? Zobaczcie sami. 
Ilość odsłon: 31
źródło: https://smakosze.pl/wyprobowalam-przepis-siostry-anastazji-na-leczo-jeden-kes-i-juz-wiedzialam-co-o-nim-myslec-md-md-060724
dodano: 2024-07-06 18:41:03
Inne znaleziska:
O knedlach ze śliwkami siostry Anastazji mówi cała Polska. Ten przepis jest już kultowy
smakosze.pl
Co przygotować na letni obiad? Knedle ze śliwkami z przepisu siostry Anastazji to najlepsza propozycja. Trafiły w gusta Polaków, więc poznaj go i ty. Taki obiad na pewno spodoba się domownikom. Przygotowanie jest łatwe i niezbyt czasochłonne i aż się...
smakosze.pl, 2024-08-16 08:32:03
2024-08-16 08:32:03
Zamiast smażyć kotlety z cukinii, możesz zrobić sałatkę. Przepis siostry Anastazji nie ma sobie równych
pysznosci.pl
Nie wiesz, co zrobić z nadmiarem cukinii? Gotowanie leczo i smażenie placuszków nie wchodzi już w grę? Wypróbuj więc przepis siostry Anastazji i zaskocz bliskich nietuzinkową sałatką do obiadu.
pysznosci.pl, 2024-08-28 08:20:02
2024-08-28 08:20:02
Kiedy mam już dość botwinki, robię chłodnik koperkowy. Sprawdzony przepis od siostry Anastazji
pysznosci.pl
Kiedy termometr za oknem jednoznacznie wskazuje, że wreszcie zbliża się lato, rozgrzewające zupy idą w odstawkę. Warto sięgnąć wtedy po chłodnik, który przyniesie orzeźwienie i wypełni pusty żołądek.
pysznosci.pl, 2025-05-26 10:33:04
2025-05-26 10:33:04
Czosnek z przepisu siostry Anastazji to mój hit na zimę. Robię zapas słoików
pysznosci.pl
Zazwyczaj ząbki czosnku dodawane są jako jeden ze składników domowych przetworów, ale ja od kilku sezonów robię słoiki wypełnione tylko tym warzywem. Zimą, gdy wyciągam kolejny słoik ze spiżarni, sama sobie gratuluję. W tej wersji czosnek smakuje prz...
pysznosci.pl, 2024-08-16 17:50:03
2024-08-16 17:50:03
Włóż do słoików i dodaj zalewę. Marynowany czosnek siostry Anastazji to mistrzostwo świata
smakosze.pl
Do kanapek, do deski serów, koreczków, do dań z grilla. Marynowany czosnek jest jednym z tych przetworów, które robię każdego roku. Przetwory robiłam już z wielu przepisów, jednak czosnek przyrządzony według sposobu siostry Anastazji zdecydowanie sma...
smakosze.pl, 2024-08-19 00:05:05
2024-08-19 00:05:05
Naturalny antybiotyk według przepisu siostry Anastazji. Tak smaczny, że wszyscy wyjadają prosto ze słoika
pysznosci.pl
Smakuje nieziemsko, jest łatwy do przygotowania, a jedzenie go może przynieść wiele zdrowotnych korzyści. Czosnek od dawna znany jest jako naturalny antybiotyk, a w marynowanej wersji stanie się świetnym składnikiem dań i przekąsek.
pysznosci.pl, 2024-08-22 16:07:02
2024-08-22 16:07:02
Smak jak sprzed lat. Knedle siostry Anastazji to rarytas, jakich mało
pysznosci.pl
Chcesz przenieść się w czasie i poczuć smak dzieciństwa? Knedle ze śliwkami według przepisu siostry Anastazji to kulinarna podróż, która zachwyci każdego miłośnika tradycyjnych polskich smaków. Ten prosty, a zarazem niezwykle aromatyczny deser to dos...
pysznosci.pl, 2024-08-27 10:31:02
2024-08-27 10:31:02
Puszyste pączki z przepisu siostry Anastazji smakują jak marzenie. Kluczowy jest jeden składnik
goniec.pl
Wielkimi krokami zbliża się święto, na które czeka wielu amatorów smacznych wypieków i smażonych deserów, a mianowicie Tłusty Czwartek. Tego dnia znaczna część osób decyduje się na skosztowanie smakowitych i aromatycznych pączków, które kupują w cuki...
goniec.pl, 2025-02-21 13:50:12
2025-02-21 13:50:12
Genialna zupa truskawkowa siostry Anastazji. Wystarczy pół kilo truskawek i 4 składniki
pysznosci.pl
Kuchnia siostry Anastazji to kwintesencja domowych smaków – takich, które pamiętamy z dzieciństwa. W ten sposób gotowały nasze mamy i babcie. Ich potrawy bazowały na prostych składnikach i sprawdzonych połączeniach. Przykładem jest zupa truskawkowa,...
pysznosci.pl, 2025-06-02 08:49:02
2025-06-02 08:49:02
Wypróbowałam przepis na pierogi z 1920 roku. Już nie wrócę do innych
smakosze.pl
Ciasto na pierogi według przepisu z 1920 roku? Dlaczego nie! Idealne proporcje zapewniają, że nasze pierogi nie rozgotują się podczas gotowania, będą miękkie w środku i delikatne. Mimo upływu lat wciąż nie wymyślono nic lepszego.
smakosze.pl, 2024-07-21 14:41:02
2024-07-21 14:41:02