Jeszcze nie słyszałam, by ktoś nie polubił tego pysznego dania z tofu. Nawet byli wielbiciele jajek rozkochali się w nim, gdyż wygląda i smakuje bardzo podobnie do zwykłej jajecznicy. A jest od niej dużo smaczniejsza! Można ją przyrządzić z rozmaitymi warzywami i przyprawami; wiosną dodać szparagi (...
Miał być pyszny obiad, a jest trauma. Pani Ewa z Poznania znalazła spory kawałek szkła w tofu z Biedronki. Wyglądało to na kawałek słoika. — Nigdy już chyba nie zjem tofu — mówi nam pechowa klientka.
Nie mieli dostępu do egzotycznych owoców i importowanych mięs, ale naszym przodkom nie brakowało fantazji w kuchni. Niektóre ich przysmaki były dość dziwaczne.
Tzatziki, sałatka czy mousaka to popularne i bardzo lubiane greckie potrawy. Jednak co w tym kraju je się na śniadanie... nie każdy z nas jest w stanie wymienić choćby jeden tradycyjny przysmak. Dlatego warto poznać chrupiącą bougatsę.
Znana wszystkim Ewa Wachowicz zdradziła swój sposób na udane śniadanie. Szakszuka z jej przepisu bije inne na głowę. Poznaj ten autorski pomysł i wykorzystaj go na pierwszy posiłek, a rodzina będzie zachwycona. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przyrz...
Śniadanie bez jajecznicy? Zapomnij o tej w tradycyjnej wersji i poznaj przepis na tę, która zachwyci każdego. Jajecznica po turecku nie ma sobie równych, a przygotowanie to bułka z masłem. Czytaj dalej, a poznasz przepis i dowiesz się, jakie składnik...