Uwielbiam domowe obiady mojej babci. Każdy z nich to strzał w dziesiątkę. Ostatnio żaliłam się jej, że moje kotlety są suche i zbite. Poleciła, żebym dodała do mięsa mielonego 1 składnik. To naprawdę zadziałało - kotlety mielone wyszły soczyste i pulchne jak nigdy.
Winogrona z własnego ogrodu potrafią zachwycić smakiem, którego próżno szukać w sklepie. Są słodkie, soczyste i pełne aromatu, a dodatkowo dają satysfakcję z własnej uprawy. Jednak, aby winorośl odwdzięczyła się obfitym plonem, w sierpniu trzeba pośw...
Mrożenie mięsa to prosty sposób, aby zachować jego świeżość na dłużej, ale wymaga to odpowiedniego podejścia. Źle zamrożone mięso szybko traci soczystość, smak i wartości odżywcze, przez co po rozmrożeniu nadaje się jedynie do wyrzucenia. W tym artyk...
Jeśli szukasz nowego sposobu na wykorzystanie cukinii, wypróbuj roladki z dodatkiem płatków owsianych. Takie pożywne i aromatyczne kotleciki idealnie sprawdzą się jako finger food na wieczór filmowy. A jeśli coś zostanie, spakuj je na lunch do pracy...
Kotlety mielone to tradycyjne danie, które na dobre zakorzeniło się w polskiej sztuce kulinarnej. Jeśli jesteś zagorzałym miłośnikiem mielonych i kocha je także twoja rodzina, to wersja podwórkowa na pewno pozytywnie was zaskoczy. To klasyka sama w s...
Matowe szminki schodzą na drugi plan, a w ich miejsce wchodzą usta soczyste, miękkie, błyszczące – jakby właśnie dotknęły łyżeczki domowego dżemu. "Jam lips" to najnowszy trend beauty, który króluje na Instagramie i TikToku. Zobacz, jak je uzyskać.
Twoje pomidory wciąż pozostają zielone, choć lato w pełni? Spokojnie - to wcale nie musi oznaczać końca marzeń o dorodnym, czerwonym plonie. Tempo dojrzewania owoców zależy nie tylko od pogody, ale też od kilku sprytnych zabiegów, które możesz wykona...
Schab w coli to pomysł, który zaskakuje prostotą i smakiem. Dzięki duszeniu mięsa w napoju gazowanym kotlety stają się kruche, soczyste i pełne aromatu. Wystarczy kilka składników i kilkanaście minut w kuchni, by przygotować obiad, który posmakuje ka...
Czy mielone mięso zawsze musi kończyć jako pulpety lub dodatek do ziemniaków? Oczywiście, że nie i te klopsiki są tego dowodem. Smakują obłędnie, po prostu nie da się im oprzeć.
Władze Hongkongu sięgają po najnowsze technologie, by stawić czoła rosnącemu zagrożeniu ze strony wirusa Chikungunya, przenoszonego przez komary Aedes. Z owadami będą walczyć psy, ale nie będzie to Owczarek Niemiecki czy Jamnik.
Od 1 września zmienią się zasady funkcjonowania oddziałów miejskiego żłobka. Godziny pracy zostaną wydłużone, a w czasie wakacji żłobki nie będą miały miesięcznej przerwy. W związku z tym, że w Polsce rodzi się coraz mniej dzieci, żłobki muszą walczy...