Jesień to wzmożony czas przeziębień, dlatego dobrze wiedzieć, jak sobie z nimi radzić. Można to zrobić z pomocą obłędnie smacznej i przy tym zdrowej zupy, która działa niczym naturalny antybiotyk. W naszej rodzinie jest już od pokoleń i zawsze sprawdza się przy osłabieniu i infekcjach. Poznaj przepi...
Społeczności energetyczne oparte na OZE zwiększają bezpieczeństwo energetyczne i obniżają koszty energii. Dowiedz się, dlaczego społeczności to przyszłość transformacji i gwarancja lokalnego bezpieczeństwa. Artykuł Antidotum na blackout’y, czyl...
Zjawisko Quiet Quittingu, czyli cichego wycofywania się pracowników z zaangażowania ponad obowiązki, obejmuje już niemal 60 proc. globalnej siły roboczej (Gallup, 2023). Choć brzmi niewinnie, jego skutki są wymierne: aż 81 proc. różnic w absencjach,...
Odwodnienie, bóle mięśni, nudności, gorączka, wymioty - to najczęstsze objawy zatrucia rącznikiem pospolitym. Roślina tajest często ozdobą ogrodów i parków. Jednak - co ważne - jest niezwykle trująca i nie ma antidotum na zawartą w niej truciznę.
Aromatyczna zupa gulaszowa to danie, które kochają nie tylko dorośli, nie pogardzą nią też dzieci. Podawana z dodatkiem własnoręcznie upieczonego chleba smakuje lepiej niż schabowy. Jak ją zrobić? Podajemy prosty przepis.
Zupy to prawdziwe kulinarne skarby, które warto mieć na stałe w menu. Wersja kremowa z kurek to prawdziwa perełka, która zachwyci każdego, kto jej spróbuje. To doskonały sposób na sezonowe grzyby i coś, co łatwo przygotujesz w domu.
Zupa ogórkowa to danie, które znają wszyscy. Choć receptura jest podobna, to każdy przygotowuje ją na swój sposób, co ma przełożenie na finalny smak. Jak zrobić ogórkową, aby była idealnie kwaśna, a jednocześnie delikatna w smaku? Podpowiadamy.
Mamy tutaj fanów zup? Jeśli tak, to bez wątpienia musicie spróbować naszej propozycji. Jesteśmy przekonani, że zupa rybna, którą przygotujecie z naszego przepisu podbije wasze podniebienia. Spróbujcie i przekonajcie się sami!
W sercu Krakowa, w miejscu, gdzie tradycja łączy się z nowoczesnością, znajduje się Kuryer Restaurant – lokal, który nie tylko celebruje smaki dawnego Krakowa, ale też potrafi zaskakiwać świeżym spojrzeniem na kuchnię regionalną. W ramach festiwalu f...
W Tunezji zapach przypraw poczuć można niemal na każdym rogu. W tej zupie to właśnie one odgrywają główną rolę. Jej nazwa brzmi tak nietypowo, że mogłaby pochodzić z dziecięcego gaworzenia.
Miejskie kąpielisko Bagry w Krakowie znalazło się na celowniku. Wszystko przez ceny jedzenia i napoi w tamtejszych budkach. Jest drożej niż w restauracjach. Zupa pho, czyli rodzaj wietnamskiego rosołu, kosztuje ponad 50 zł - jak podaje "Gazeta Krakow...