Śledź po cygańsku to mniej znany, ale tradycyjny sposób na przyrządzenie tej ryby. Są pikantne, a rybno-słony smak przełamany jest umami pochodzącym z pomidorów. Choć smakują nietypowo, składają się z łatwo dostępnych składników.
Dino kusi atrakcyjnymi cenami podstawowych produktów. Olej, mleko i śmietana powinny znaleźć się w każdej kuchni. Teraz kupimy je za przysłowiowe groszy w tej sieci supermarketów.
Do tej sałatki wracamy co roku. Świetnie pamiętamy jej smak z dzieciństwa. Jej siła tkwi w prostocie. Najważniejsze są pyszne, soczyste pomidory, najlepiej prosto z krzaczka. Do tego odrobina kremowej, wyrazistej śmietany. Jest jeszcze trzeci składni...
Tłusty Czwartek zbliża się wielkimi krokami. Zostało już tylko kilka dni, więc trzeba już zacząć planowanie przygotowania przekąsek. Oprócz oczywistych smakołyków takich jak pączki warto również przyrządzić coś innego, czyli odbiec troszkę od tradycj...
Zasmażka to dodatek wielu sosów i zup. Teraz możesz przygotować ją bez nadmiaru tłuszczu. Dzięki jednemu produktowi będzie nie tylko smaczniejsza, ale i mniej szkodliwa dla organizmu.
Śledzie to ryby, które kojarzą się przede wszystkim z postnym obiadem w piątek czy też wigilijną potrawą. Najpopularniejszą odsłoną są śledzie w śmietanie czy też w oleju, jednak w skarbach kuchni regionalnej Szczecina znaleźć można inną odsłonę tego...
Śledzie w słoiku możesz przygotować samemu. Zapomnij o tych gotowych ze sklepu i poznaj łatwy przepis na ten uwielbiany przysmak. Ich smak zachwyci każdego, dlatego, czym prędzej dowiedz się, jak je przygotować i zaskocz najbliższych. Śledzie jeszcze...
Śledzie to klasyk polskiej kuchni wigilijnej. Aromatyczne, delikatne i wszechstronne – na świątecznych stołach goszczą w rozmaitych odsłonach, które zachwycają smakiem i zaskakują formą. Dla wielu rodzin są symbolem tradycji i wspólnego celebrowania....
Pod stoiskami z węgierskimi langoszami na jarmarkach świątecznych i imprezach plenerowych ustawiają się zawsze ogromne kolejki. Polacy pokochali smażone na głębokim oleju drożdżowe placki z dodatkami. Nie musisz jednak czekać do urlopu, aby przypomni...
Co łączy śledzia pod pierzynką z lodami i tatarem wołowym? Co wspólnego mają twórcy kulinarni z cenioną na całym świecie tatuatorką? Jak wygląda ziemniak "Milion Dolarów"? Czy śmietana Łaciata wymiata? Na te i inne pytania znajdzi...
Nie tylko łasuchy uwielbiają bitą śmietanę. Jednak ten smakołyk nie zawsze wychodzi tak, jak powinien. Dlaczego śmietana nie chce się ubić? To wyjaśniamy w naszym artykule. Podpowiadamy, jak najlepiej zrobić bitą śmietanę.