To ciasto rozkocha w sobie wszystkich miłośników słodkości, deklasując na podium nawet stary, poczciwy jabłecznik. Kakaowy biszkopt z orzechową bezą, kremem budyniowym
Henia Foks przygotowała niezwykłe ciasto czekoladowe. Poznaj jej autorski przepis i zaskocz domowników, a ci przez długi czas nie będą chcieli jeść nic innego. Ciasto Kubuś ma doskonały smak, a jego wykonanie jest palne. Czytaj dalej, a dowiesz się,...
Wafelki opanowały już cały świat, a łasuchy lubią je chrupać The post Ciasto Wafelek to raj dla smakoszy. Pyszne i szybke appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Szukasz pysznej i zdrowej alternatywy dla sklepowych kremów czekoladowych? Mam dla ciebie przepis na domową gianduję – włoski przysmak, który podbije podniebienia całej rodziny. Ten krem czekoladowo-orzechowy, o aksamitnej konsystencji i intensywnym...
W sklepowych lodówkach czeka wiele smaków ryżowych deserów, również tych z dodatkiem czekolady. W tym przypadku to jednak zupełnie co innego, bo prosty deser przypomina czekoladowy krem lub mus. Zaskocz swoich bliskich nietypowym przysmakiem z ryżu.
Kto je wymyśla? Nazwy ciast potrafią nieźle rozbawić. W tej jest wyraźny włoski akcent. Nic dziwnego, bo w deserze jest warstwa o smaku kawy cappuccino, ale to dopiero początek. Finalnie warstw jest kilka. A razem dają obłędnie pyszny efekt.
Nie wszystkie ciasta muszą być wyszukaną bezą, puszystym sernikiem czy perfekcyjnym biszkoptem. Proste przepisy, które wychodzą za każdym razem, zdecydowanie zasługują na uwagę i miejsce w kajeciku z recepturami.
Co łączy szarlotkę, tartę i placek ze śliwkami? Baza, czyli kruche ciasto. Poznaj babciną zasadę dotyczącą przygotowywania kruchych spodów, a już zawsze będziesz robić je w ten sposób.
Ciasto na oleju z jabłkami to sprawdzony klasyk. Robi się je szybko i bezproblemowo, a efekt może zaskoczyć wielu. Wykazuje bowiem niezwykłą wilgotność przy zachowaniu puszystości. A dodatek jabłek dodaje całości smaku i arom...
"Duszek" – to słowo kojarzy nam się ze zwiewnością, bielą i tajemnicą. Gdy użyć go w kulinarnym kontekście, skojarzenia będą podobne, ponieważ duszek to białe ciasto o lekkiej, eterycznej strukturze i niepowtarzalnym smaku. Jeżeli szukacie deseru na...
Warstwy miękkiego ciasta, przekładane śmietankowym kremem i jabłkami to deser, jakiego nie powstydziłaby się żadna cukiernia. Nie tylko wygląda efektownie, ale przede wszystkim smakuje tak dobrze, że próśb o dokładkę zdecydowanie nie zabraknie.