Ewa Wachowicz pokazała nietypowy sposób na podanie gołąbków. Kucharka zalewa je tradycyjną zupą, dzięki czemu mają smakować wybornie. Sos pomidorowy jest przy niej bez szans. Wypróbuj jej przepis, a gwarantujemy, że się nie zawiedziesz.
Gołąbki to mięso mielone z dodatkami zawinięte w liście. Ale jakie liście? Większość z nas powiedziałaby, że kapusty. Ale Ewa Wachowicz ma na to swój pomysł.
To fantastyczne i szybkie ciasto kokosowe obywa się bez pieczenia. Po nocy w lodówce wygląda spektakularnie i spodoba się każdemu, kto lubi smak kokosów.
Gołąbki to jedno z dań, które kojarzy się z tradycyjną kuchnią i ciepłem domowego ogniska. Na dobre zakorzeniły się już w całej Polsce, chociaż nie brakuje różnych odsłon i połączeń. Mieszkańcy województwa lubuskiego mają swój regionalny przysmak z n...
Gołąbków w takim wydaniu jeszcze nie jadłeś. Apetyczne danie z mięsa i kapusty robię w panierce i smażę. Wychodzą gołąbki, którymi zajada się cała rodzina. Każdemu polecam ten przepis na smaczne danie.
Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem, podane z sosem pomidorowym to nasze tradycyjne, polskie danie. Wszyscy się nimi zajadamy. W wakacje jednak, gdy na zewnątrz jest upalnie, gołąbki przyrządzam nieco inaczej. Nie dodaję do nich podstawowych składników...
Gołąbki kochamy wszyscy. Jednak każdy z nas robi je zupełnie inaczej. Jedni jedzą je polane sosem pomidorowym, drudzy bez. Niektórzy podsmażają mięso, a inni nie. Jak powinno się robić?
Wakacyjne wyjazdy w czasach dzieciństwa były okazją nie tylko do spędzania czasu z rodziną, ale również odkrywania smaków, których na co dzień w domach. Jednym z dań, które przygotowywała moja babcia, na co dzień mieszkanka jednej z podlaskich wsi, b...
Parzysz kapustę na gołąbki w garnku? Istnieje znacznie lepsza metoda. Z nią zrobisz to zdecydowanie szybciej i łatwiej. Gołąbki wyjdą tak samo dobre, a ty w kuchni spędzisz zdecydowanie mniej czasu.
Dwie mieszkanki (31 i 40 l.) i ich kolega (40 l.) z Chełma (woj. lubelskie) postanowili zamówić jedzenie. Wybór padł na pierogi i gołąbki. Dostawca zjawił się pod wskazanym adresem punktualnie. Wtedy zaczęły się tam dziać dantejskie sceny.
Chociaż gołąbki wydają się być naszym daniem narodowym, to podobne do nich potrawy znaleźć można również w innych kuchniach świata. Szczególnie popularne są w Grecji, jednak w nieco innej, lżejszej odsłonie. Przygotowanie ich nie jest trudne, a będą...