Chociaż nikogo raczej nie trzeba zachęcać, by wybrał się do „polskiego Dubaju”, to warto odnotować, że już niebawem kurort wzbogaci się o nową atrakcję. Projekt pozwoli odwiedzającym rzucić okiem na okolicę z tarasu widokowego nad samą plażą. A to ni...
Rodzinne wakacje nad polskim morzem za grosze są już tylko wspomnieniem? Rodzice odpowiedzieli, czy ich zdaniem jest drogo. Niektórzy sugerują, że to kwestia organizacji. Poznajcie wyniki naszej wakacyjnej sondy.
Jesienne promienie słońca zachęciły mieszkańców do spacerów. Choć jesień dopiero nieśmiało zagląda do Krakowa, ulubione miejsca spacerowe były w sobotę i niedzielę tłumnie oblegane. Rynek Główny, Planty, Bulwary Wiślane, Błonia i parki to ulubione tr...
Jesień to doskonała pora na krótki wypad zwany “city break” do europejskiego miasta – turystyczny ruch ustępuje, a krajobrazy zyskują złociste i ciepłe odcienie. Ryanair wypuścił kolejną pulę tanich biletów. Na liście kierunki uwielbiane przez polski...
W Polsce jesień rozgościła się już na dobre, a zgodnie z prognozami ochłodzenie ma być niebawem jeszcze większe. Nie ma zatem co się dziwić, że niektórzy uciekają za granicę, by podczas urlopu wygrzać się na słońcu. Jeden z egzotycznych kierunków, w...
Zbierz w ogrodzie jeden składnik i przygotuj z niego doskonały syrop. Zimą sprawdzi się doskonale przy leczeniu przeziębienia i problemów z układem oddechowym. Ten naturalny produkt z przepisem przygotujesz bardzo szybko.
Jest idealnym nadzieniem do tradycyjnego pączka, ale świetnie pasuje również jako dodatek do innych ciast, deserów, napojów, kanapek czy ciepłych tostów. Lato to optymalna pora na przygotowanie konfitury z płatków dzikiej róży. Jak to zrobić?
Smak wyhodowanych latem pomidorów możesz zatrzymać na dłużej. Przygotuj je w marynacie wraz z ziołami, a będziesz przyrządzać je co roku. Smak zachwyci każdego, a w dodatku poproszą cię o przepis. Koniecznie musisz wypróbować ten sposób.
Moja ciocia po mistrzowsku przygotowuje przetwory w occie. Na jej imieninowym przyjęciu zimą w pierwszej kolejności znikają wiśnie, które serwuje do pasztetu i innych pieczonych mięs. Ależ one podkręcają smak! W tym roku postanowiłam zrobić dwa słoic...