Rankingi "najlepszych rzeczy świata" pojawiały się, pojawiają i pojawiać będą - ludzkość od niepamiętnych czasów charakteryzuje się bowiem niegasnącą potrzebą porządkowania, nawet jeśli ta dotyczyć ma spraw ze wszech miar przyziemnych. Nie inaczej dzieje się i z ciastami - podczas gdy jedni upierają...
Ciasto Bubble Tea to połączenie puszystego biszkoptu, kremowej masy śmietankowej i kolorowych kuleczek jak do bubble tea w galaretce. Wyjątkowy deser, który zachwyca wyglądem i smakiem. Idealny na imprezy i rodzinne spotkania. Wykonanie krok po kroku...
Przerobiłam kilka przepisów i taką samą liczbę urządzeń. Już wiem, że to właśnie sprzęt odgrywa kluczową rolę. Nie zawsze najładniejsza gofrownica zrobi najlepsze gofry, bo kupując, trzeba zwrócić uwagę na jeden parametr. Szczegóły poniżej.
Archeolodzy odkryli w Egipcie ciasto, które ma ponad 4000 lat. To dwa płaskie placki z pszenicy przekładane mlekiem, miodem i sezamem. Jak to możliwe, że przetrwały aż do dziś? Sekret tej niezwykłej trwałości kryje się w zaawansowanej jak na owe czas...
W świecie, który nie przestaje się zmieniać, północnokoreański reżim znów daje o sobie znać w dość charakterystyczny sposób. Tym razem chodzi o obronę powietrzną, a więc temat, który od lat stanowił wyraźną lukę w arsenale tego kraju. Niedawne testy...
Ciasto jogurtowe z malinami świeżymi lub mrożonymi, a do tego jeszcze z idealnie pasującą polewą z białej czekolady, to prawdziwa rozkosz. Przepis będzie idealny nie tylko na lato.
Ciasto kokosowe to jednoporcjowy deser, który łączy prostotę przygotowania z wyjątkowym smakiem. Ma przyjemnie wilgotną konsystencję, intensywnie kokosowy aromat i świetnie zaspokaja ochotę na coś słodkiego. Możesz je przygotować w piekarniku lub w m...
Nie każde ciasto czekoladowe wychodzi idealnie – czasem jest za suche, czasem zbyt ciężkie albo błyskawicznie traci świeżość. Ale ten przepis to prawdziwy wyjątek. Ciasto jest wilgotne, miękkie i puszyste nawet kilka dni po upieczeniu, a do tego ma i...
Wszystko, co zawinięte w ciasto francuskie, wygląda o wiele lepiej. Warto wykorzystać ten patent nie tylko do przygotowywania imprezowych przekąsek, ale także ryby na obiad. Łosoś zawinięty w kruche maślane ciasto wygląda i smakuje jak z francuskiego...