Steki z karkówki pieczone z dynią i suszonymi pomidorami to sycące, aromatyczne danie, idealne na jesienny obiad lub niedzielne spotkanie przy stole. Mięso jest soczyste w środku, a z wierzchu pięknie zrumienione, pieczone razem z kawałkami słodkiej dyni i intensywnymi w smaku pomidorami. Całość nab...
173 kilogramy polędwicy wołowej, 38 kilogramów wołowych policzków, 125 kg gęsich nóg, 63 kg piersi z perliczek – to tylko część zamówienia, jakie już za Karola Nawrockiego zamierza zakupić podległe jego kancelarii Centrum Obsługi Kancelarii Prezydent...
Pieczone bataty z piekarnika z dodatkiem twarogu, awokado i cebulki, to idealnie bezmięsne danie na każdą okazję. Przepis ten uwielbiam i z przyjemnością pokazuję jak go zrobić.
Mięso kaczki cenione jest za swoją soczystość, głęboki smak i delikatnie wyczuwalną nutę dziczyzny, która odróżnia je od drobiu podawanego na co dzień. W połączeniu ze słodyczą jabłek oraz aromatem tymianku i czosnku nabiera wyjątkowej harmonii – kon...
Pieczone ziemniaki to smak dzieciństwa – chrupiąca skórka, miękki środek i aromat, który od razu kojarzy się z ogniskiem. Nie każdy jednak wie, że podobny efekt można uzyskać we własnym piekarniku, używając dosłownie kilku prostych składników. Dzięki...
Golonki z indyka, zaraz obok udźca, są moimi ulubionymi kawałkami indyka, które wyjątkowo mocno nadają się do pieczenia. W przeciwieństwie do piersi, która wymaga znacznie więcej troski, to mięso nawet bez szerszej gamy "zabiegów nawilżających" wycho...
Steki w menu restauracji są symbolem jakości i kulinarnego kunsztu. Dla Gości oznaczają doświadczenie z wyższej półki, a dla szefa kuchni kuchni wyzwanie, by osiągnąć perfekcję smaku, tekstury i prezentacji. Mięsa klasy premium w restauracji – rosnąc...
Patelnie grillowe zyskują coraz większą popularność wśród kucharzy amatorów. Nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ dzięki tym naczyniom możemy przygotować potrawy niczym z grilla bez względu na pogodę i porę roku. Ponadto te patelnie odprowadzają tłusz...
Pokrój w grube plastry, upiecz i polej aromatycznym sosem – tak w skrócie można opisać przepis na stek z kapusty z chimiczuri i pietruszką. To danie, które bije na głowę tradycyjne gołąbki: soczysta, lekko karmelizowana kapusta w połączeniu z wyrazis...