Właśnie sobie uświadomiłam, że dawno nie przygotowywałam Waszej ulubionej sałatki z kurczakiem, pomarańczą i orzechami :) Zdarzały się pytania o zamienniki dla granatu, więc dzisiaj będzie podobny przepis, ale troszkę zmodyfikowany, mniej więcej o do...
Steki z karkówki pieczone z dynią i suszonymi pomidorami to sycące, aromatyczne danie, idealne na jesienny obiad lub niedzielne spotkanie przy stole. Mięso jest soczyste w środku, a z wierzchu pięknie zrumienione, pieczone razem z kawałkami słodkiej...
Smaczne danie na szybko i to z jednej patelni, gdzie oprócz podsmażonej kaszy znajdziemy dynię, ciecierzycę, szpinak i suszone pomidory. Wszystko na koniec posypujemy fetą. Niby znane i powszechne składniki, ale czasem mamy ochotę na coś prostego i z...
Schab w sosie własnym to klasyka polskich obiadów. Właściwie każdy zna jego smak, ale nie każdy potrafi przygotować go tak, by mięso było kruche, soczyste i wręcz rozpływało się w ustach. Sekret tkwi w kilku prostych krokach i dobrze dobranych dodatk...
W serowym penne Mateusza Gesslera najważniejsza jest równowaga - makaron łączy się więc z gęstym, winno-pomidorowym sosem, boczek wnosi wyraźny, dymny akcent, a cheddar i mozzarella zamieniają całość w danie o niezwykłej intensywności. To proste poł...
Jeśli lubisz szybkie, klasyczne, a jednocześnie eleganckie dania, ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę. Delikatny schab w stylu sauté smażony bez tłuszczu świetnie komponuje się z lekką i orzeźwiającą sałatką z surowych pieczarek, cebuli i natki...
Choć schab z boczkiem kojarzy się raczej z ciężką, swojską kuchnią, w tej odsłonie Mateusz Gessler dodaje mu góralskiego sznytu. Oscypek, zapieczony na mięsie i boczku, wprowadza wyrazisty, dymny aromat, żurawina przełamuje całość owocową słodyczą, a...
W kuchni „halo tu Polsat” Karolina Stolarska-Bigos przygotowała wyjątkowe danie – schab faszerowany kiełbasą z szynki, podany z kopytkami na maśle szałwiowym. Ta propozycja idealnie sprawdzi się zarówno podczas niedzielnego obiadu w rodzinnym gronie,...
Schab po węgiersku, to przepyszne, soczyste i rozpływające się w ustach plastry schabu w idealnie doprawionym sosie paprykowym. Ten przepis polecam nie tylko jesienią i zimą.