Czy wiesz, jak przyrządzić oryginalne leczo? Zdaniem Roberta Makłowicza, wielu z nas w trakcie przygotowywania tej węgierskiej potrawy popełnia błąd, który całkowicie zmienia jej charakter. Znany dziennikarz kulinarny i podróżnik, który od lat odkrywa przed Polakami tajniki smaków z całego świata, r...
Ilość odsłon: 18
źródło: https://kuchnia.fakt.pl/te-produkty-polacy-dodaja-zwykle-do-lecza-maklowicz-grzmi-to-blad/v03y6fl
kategoria: informacje, 2024-10-26 07:04:02
Inne znaleziska:
Ścieram i dodaję do placków z cukinii. Dzieciaki nie mogą się ich nachwalić
smakosze.pl
Ten przepis na placki z cukinii sprawia, że stają się one dużo bardziej zwarte, a przy tym jedwabiste i kremowe. Jeden dodatek sprawia, że z przekąski stają się konkretnym posiłkiem. W dalszym ciągu pozostają jednak szybkie i łatwe w przygotowaniu.
smakosze.pl, 2024-08-05 20:53:06
2024-08-05 20:53:06
Nikt nie wierzy, jaki farsz dodaję do pierogów. Mięso i kapusta mogą się schować
smakosze.pl
Pierogi z klasycznymi farszami szybko odejdą w niepamięć. Te z przepisu nie mają sobie równych i całą pewnością zaskoczą całą rodzinę. Będą prosili nie tylko o dokładkę, ale też o tajemniczą recepturę. Czytaj dalej, a poznasz składniki na farsz, jak...
smakosze.pl, 2024-10-24 08:50:03
2024-10-24 08:50:03
Do sernika zawsze dodaję nietypowy składnik. Ciasto jest puszyste, nie pęka i nie opada
smakosze.pl
Za sernikiem przepada wielu z nas. Jednak zdarza się, że to uwielbiane ciasto nie wychodzi tak, jak trzeba. Sernik pęka i opada, ale dzięki temu przepisowi wyjdzie idealnie. Wszystko za sprawą nietypowego składnika. 
smakosze.pl, 2024-08-03 16:10:03
2024-08-03 16:10:03
Dodaję do mielonych składnik, o jakim nikt by nie pomyślał. W życiu nie jadłam lepszych
smakosze.pl
Lubisz kotlety mielone? Dzięki temu przepisowi przyrządzisz lepsze niż zwykle. Taki efekt zapewnia dodanie pewnego składnika. Prawdopodobnie masz go w swojej kuchni. 
smakosze.pl, 2024-09-18 11:01:03
2024-09-18 11:01:03
Zrywam i dodaję do konfitury z jeżyn. Zajadamy się nią przez całą zimę
smakosze.pl
Konfitura z jeżyn może smakować jeszcze lepiej. Wystarczy, że przygotujesz ją z tym przepisem. Jeden dodatek sprawi, że konfitura nabierze wyjątkowego smaku. Wypróbuj ten sposób, a przetwory z tego owoce będą smakowały ci tak bardzo, że będziesz przy...
smakosze.pl, 2024-08-01 14:41:02
2024-08-01 14:41:02
Dodaję do mięsa z rosołu i zapiekam w cieście. Krokiety i pierogi mogą się schować
smakosze.pl
Jeśli zadajesz sobie pytanie, co zrobić z mięsa z rosołu, to spieszę z odpowiedzią. Dzięki temu sposobowi robię danie, że palce lizać. Smakiem bije na głowę tak lubiane krokiety i pierogi.  Wypróbuj koniecznie ten przepis w swojej kuchni. 
smakosze.pl, 2024-08-19 13:15:02
2024-08-19 13:15:02
Star Wars: Outlaws mierzy się z oczekiwaniami graczy. Pierwsza ważna łatka dodaje dodatkową opcję graficzną na PS5
gry-online.pl
Pierwsi gracze wyruszyli na kosmiczną przygodę w Star Wars: Outlaws. Przy okazji podzielili się swoimi opiniami, które ogólnie są pozytywne, ale wskazują również na pewne problemy.Informacja Star Wars: Outlaws mierzy się z oczekiwaniami graczy. Pierw...
gry-online.pl, 2024-08-27 15:09:02
2024-08-27 15:09:02
Moja ciocia dodaje do placków ziemniaczanych. Najpierw byłam zdziwiona, a potem się przekonałam
pysznosci.pl
Lubię placki ziemniaczane w najprostszej postaci. Do masy ziemniaczanej nie dodaję żadnych dodatków smakowych, trzymam się klasycznego przepisu. A tymczasem moja ciocia zaprosiła mnie na placki i była bardzo tajemnicza — zobaczysz, będą ci smakowały,...
pysznosci.pl, 2024-10-31 08:09:02
2024-10-31 08:09:02
Zbieram je w parku i dodaje do torby z ziemniakami. Nie kiełkują całą zimę
smakosze.pl
Polacy uwielbiają swoje ziemniaki - podawane są do niemal każdego dania. Nikogo więc nie dziwi widok kilkunastokilogramowego worka kartofli w piwnicy czy spiżarni.Niestety, nawet trzymanie bulw w najlepszych warunkach może nie wystarczyć i te zaczną...
smakosze.pl, 2024-07-24 18:06:05
2024-07-24 18:06:05
Podsmażam pieczarki i dodaję żelatynę. Nie znam lepszej przekąski na upały
smakosze.pl
W upalne dni apetyt nie dopisuje. Na szczęście znalazłem przepis, który przychodzi mi z pomocą w takich sytuacjach. Łączę pieczarki z żelatyną i mam pyszną przekąskę na zimno. Nie wyobrażam już sobie bez niej sezonu letniego.
smakosze.pl, 2024-07-26 10:30:03
2024-07-26 10:30:03