Nietrudno dziś o kupną chałwę. Nieco trudniej jednak o dobrą kupną chałwę. A zdrową i dobrą kupną chałwę kupić – to prawdziwa sztuka. Najlepiej zrobić ją samodzielnie.
Chałwa to ulubiony przysmak twojej rodziny? Zapomnij o tej kupnej i przygotuj ją sama. Z tym przepisem zrobisz ją niezwykle łatwo i to tylko z dwóch składników. Smak tej słodkiej przekąski jest wart zaryzykowania. Wypróbuj przepisy, a o wyjątkowym sm...
Sezon na wesela trwa w najlepsze. W tym roku prawdziwym hitem okazał się gulasz. Nam udało się, zdobyć przepis na to danie od weselnej kucharki. Poznaj go i zrób na obiad. Rodzina będzie zachwycona, bo gulasz jeszcze nigdy nie był tak smaczny.
Chałwa jest jednym z ulubionych deserów wielu Polaków. Okazuje się, że można ją zrobić z zaskakującego składnika. Jesteśmy pewni, że masz go w swojej kuchni.
Jedni uwielbiają chałwę, inni twierdzą, że smakuje jak cukier wymieszany z kurzem. Chociaż w sklepach wybór jest naprawdę spory, to warto przygotować słodki przysmak samodzielnie w domu. W szczególności wtedy, gdy smakuje tak dobrze, jak chałwa po gr...
Bułki ze sklepu odejdą w niepamięć, jeżeli przygotujesz je sama. Przepis jest banalny, a smak pieczywa nie do pobicia. Zrób i o doskonale chrupiących bułkach przekonaj się sama. Od teraz ty i twoja rodzina będziecie cieszyli się świeżym pieczywem pod...
Jeżeli nie masz pomysłu na deser, poznaj stary przepis mojej babci. Przygotujesz z niego doskonały sernik na zimno, który od pierwszego kęsa pokocha cała rodzina. Smak uzależnia i będziesz przygotowywała go znacznie częściej. Szczegóły poznasz w dals...
Zwykle pasztet jest tłusty i ciężkostrawny. Jednak babcia robi go z wyjątkowego produktu. Wychodzi pyszny, delikatny i lekki. Polecam każdemu tę sprawdzoną recepturę na pasztet z cukinii.
Aria to utalentowana influencerka, która właśnie wydała nowy singiel “Nasze lato”. Z tej okazji spotkała się z naszym dziennikarzem Jakubem Adamiakiem, któremu opowiedziała o singlu, ale także o tym, jak po latach wspomina swój udział w programie “Ma...
Moja ciocia po mistrzowsku przygotowuje przetwory w occie. Na jej imieninowym przyjęciu zimą w pierwszej kolejności znikają wiśnie, które serwuje do pasztetu i innych pieczonych mięs. Ależ one podkręcają smak! W tym roku postanowiłam zrobić dwa słoic...
Czasami surówki w chińskich barach są znacznie lepsze niż dania główne. Trzeba przyznać, że Azjaci przygotowują je po mistrzowsku. Wystarczy kilka tanich składników, a smak jest niezapomniany. Pasują do wielu dań. Szef kuchni zdradził mi, w czym tkwi...