Przecier pomidorowy to składnik wielu potraw. Nie zawsze jednak zużywa się cały słoik, który później czeka zapomniany w lodówce. Zamiast jednak marnować produkt, postaw na sprytny patent, by zachować go na dłużej.
Igloo to dom prywatny profesora Witolda Lipińskiego, który zaprojektował w czasach PRL dla siebie i swojej rodziny. Budynek stał się jednym z najsłynniejszych eksperymentów architekta.
Andrzej Duda na spotkania w Paryżu, jak na niego, wybrał odważną stylizację. Tym razem patrzymy na buty prezydenta. Odsłonięcie kostek okazało się przesadą?
Chrupiąca skórka to marzenie każdego miłośnika pieczywa. Jednak świeżość chleba to prawdziwe wyzwanie, zwłaszcza gdy chcemy cieszyć się nim przez kilka dni. Czy istnieje prosty sposób, aby nasze pieczywo dłużej zachowało swoje walory smakowe? Okazuje...
Ogród jest wizytówką domu i niemal każdy się z tym The post Zamiast kostki brukowej wyłóż podjazd tym. Tanie i funkcjonalne appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Spacery w tych miejscach mogą być niebezpieczne. Rządowe Centrum Bezpieczeństwa wydało komunikat o tym, że rozpoczęła się specjalna akcja. W lasach zauważymy nietypowe elementy.
Domowa kiełbasa jest nie tylko smaczna, ale też łatwa w przygotowaniu. Zrobisz ją bez wędzenia czy parzenia. Wystarczy zawinąć mięso w folię i włożyć do piekarnika. Wyjdzie prawdziwy rarytas, który zjesz z apetytem.
Czyszczenie piekarnika to moja kuchenna zmora. Nie lubię tego robić, głównie dlatego, że szorowanie przypalonego tłuszczu jest czasochłonne. Długo szukałem sposobu, który ułatwi mi to zadanie i znalazłem.Dzięki niemu, zanim zdążą posprzątać całe mies...
Kalafior najczęściej ląduje na naszych talerzach jako dodatek do dania głównego, sowicie polany roztopionym masłem. To warzywo sprawdzi się jednak również w innym, mniej codziennym wydaniu i świetnie zastąpi mięso.
Oto tradycyjny, bardzo stary sposób na peklowane mięso, które sprawdzi się świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Taki obiad można przygotować z wyprzedzeniem, a z kawałka niedrogiego mięsa wyczarować cuda.
Ogórki kiszone to bez wątpienia jeden z najpopularniejszych polskich przysmaków, jednak warto eksperymentować z różnymi dodatkami, aby odkryć nowe, zaskakujące kompozycje smakowe. Dzisiaj pragnę podzielić się z wami sekretem, który sprawi, że wasze o...