400 restauracji,13 największych miast w Polsce, a także miłośnicy kuchni jako współtwórcy listy miejsc biorących udział w najnowszej edycji – czym jeszcze zaskakuje jesienna odsłona RestaurantWeeka?
Ruszyła jesienna edycja RestaurantWeek®! Pod hasłem #FromFoodiesForFoodies najlepsze restauracje w Polsce zapraszają na wyjątkowe, trzydaniowe menu z prezentem. Ta odsłona Festiwalu smakuje naprawdę wybitnie, bo oparta jest na rekomendacjach Foodies...
Toskański chleb bez soli, znany we Włoszech jako pane toscano lub pane sciocco, to tradycyjny wypiek, który wyróżnia się całkowitym brakiem dodanej soli. Jego powstanie ma głębokie historyczne i kulturowe uzasadnienie, a smak tego chleba znacząco róż...
Wrocław znalazł się na szczycie zestawienia holenderskiego magazynu kulinarnego „Foodies”, które wyróżnia „ukryte perełki” Europy. Nie tylko obfitują one w atrakcje turystyczne, ale także oferują świetne jedzenie w przystępnych cenach.
Chcesz zaskoczyć drugą połówkę prawdziwą grecką ucztą w 7 minut? Smażona feta z sezamem w miodzie to perfekcyjne połączenie słonych i słodkich nut, które zachwyci każde podniebienie. Ten szybki hit kulinarny sprawdzi się zarówno na obiad, kolację, ja...
W Polsce traktowana po macoszemu, w Skandynawii uchodzi za symbol jesieni i zimy. Ten owoc, pełen witamin i aromatu, staje się tam bazą wyjątkowej zupy, która rozgrzewa w chłodne dni i zachwyca prostotą przygotowania.
Kortowiada 2025 przeszła już do historii – był to wspaniały festiwal studencki. Przez 4 dni, od środy do soboty kampus Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego tętnił życiem, muzyką oraz radością. Łącznie przez wszystkie dni na Kortowiadzie bawiło się niem...
Albuquerque International Balloon Fiesta to coroczna największa na świecie impreza balonowa. Od soboty, przez dziewięć dni, miasto w stanie Nowy Meksyk będzie areną widowiska z setkami kolorowych balonów z całego globu, które stworzą bajeczną sceneri...
Niemiecki rynek pracy nie jest dla Polaków już tak atrakcyjny, jak kiedyś. Jak wskazują najnowsze statystyki, większą popularnością zaczynają się cieszyć inne państwa lub powrót do ojczyzny. Po części to wina spowolnienia w niemieckiej gospodarce.
- Zawodnicy przez cały okres przygotowawczy trenowali o godz. 12, więc myślę, że zagadnienie, czy będziemy potrafili grać o tej porze, mamy już za sobą - mówi Igor Milicić przed niedzielnym meczem 1/8 finału EuroBasketu z Bośnią i Hercegowiną. Selekc...