Proste, swojskie smaki zawsze przyciągają do kuchni tłumy. Ziemniaczanym przedstawicielem, który zawsze rewelacyjnie smakuje, są bezbłędne kopytka. W Polsce już dawno zostały okrzyknięte kulinarnym hitem i doczekały się wielu wariantów. Przepis na kluseczki jest banalny, wystarczy kilka składników p...
Ilość odsłon: 11
źródło: https://shareinfo.pl/kopytka-wg-gessler-nie-rozpadaja-sie-dzieki-1-skladnikowi/
kategoria: informacje, 2024-10-28 21:06:05
Inne znaleziska:
Kopytka Magdy Gessler są wyśmienite. Smakują lepiej niż babci, a wszystko dzięki 2 rzeczom
pysznosci.pl
Magda Gessler specjalizuje się w kuchni polskiej. Chętnie podpowiada, jak zrobić schabowe, mielone, rosół czy zwykłą pomidorową. Lubi też wytykać nam błędy. Tym razem zajęła się kopytkami. Czy na pewno przyrządzamy je dobrze? Oto kilka wskazówek rest...
pysznosci.pl, 2024-09-02 06:52:03
2024-09-02 06:52:03
Zanurzam schab w uwielbianym napoju. Kotlety aż rozpadają się pod widelcem
smakosze.pl
Kotlety schabowe można przyrządzić na wiele sposobów. Niemal każda gospodyni ma swój wyjątkowy patent na to kultowe danie. Mało kto jednak wie, że kotlety zanurzone w uwielbianym napoju stają się wyjątkowo kruche i soczyste. Wypróbuj przepis i przeko...
smakosze.pl, 2024-09-22 07:28:06
2024-09-22 07:28:06
Kopytka siostry Anieli mają rajski, niepowtarzalny smak. Siostra Anastazja nie ma szans
smakosze.pl
Siostra Aniela nie jest może najbardziej znaną z gotujących zakonnic, ale jej przepisy cieszą się wielkim uznaniem i wzięciem. Spisała ona przepis na tradycyjne polskie kopytka. Powinien on rozstrzygnąć spór o to, jak przygotowywać tę podstawową potr...
smakosze.pl, 2024-08-29 16:24:06
2024-08-29 16:24:06
Kopytka od Lewandowskiej nie mają grama ziemniaka, a są tak pyszne, że można jeść je non stop
smakosze.pl
Jeżeli twierdzisz, że kopytka muszą być z ziemniakami, to jesteś w dużym błędzie. Anna Lewandowska udowodniła, że ziemniaki są zbędnym składnikiem. Ten, który użyła, jest o niebo lepszy i zdrowszy. 
smakosze.pl, 2024-09-14 06:03:05
2024-09-14 06:03:05
Nie wyrzucam ziemniaków, które zostały z obiadu. W kilka chwl robię z nich kluski lepsze, niż kopytka
smakosze.pl
Z przepisami takimi jak ten warto od razu nagotować za dużo ziemniaków. Nie ma sposobu, żeby zmarnowały się w polskiej lodówce ugotowane kartofle. Mamy przecież przepisy na doskonałe kluski, które uratują każdą nadmiarową sztukę ziemniaka.
smakosze.pl, 2024-11-06 09:41:03
2024-11-06 09:41:03
Żadne kopytka czy pieczone ziemniaczki. Pani Henia do kotletów podaje jeszcze lepszy dodatek
pysznosci.pl
Złociste i chrupiące kuleczki ziemniaczane to świetny sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków, które zostały z obiadu. Wystarczy wymieszać je z odrobiną mąki ziemniaczanej i ulubionymi ziołami. Przepis pani Heni robi furorę.
pysznosci.pl, 2024-08-06 10:28:03
2024-08-06 10:28:03
Żadne kopytka, czy kluski. Z ziemniaków z wczorajszego obiadu zrób podhalański przysmak
smakosze.pl
Charakterystyczne dla Podhala placki ziemniaczane z bryndzą to niedoceniany przysmak. Są pieczone na blasze, stanowią więc lżejszą alternatywę dla smażonych placków. A dzięki dodatkowi sera są też bogatsze w białko.
smakosze.pl, 2024-09-03 21:37:03
2024-09-03 21:37:03
Mięciutkie i pyszne kopytka. Ich kolor to zasługa 1 wartościowego dodatku
pysznosci.pl
Domowe kopytka to pyszny zamiennik klasycznych ziemniaków do dania głównego. Świetnie smakują z sosem pieczarkowym lub gulaszem. Mogą być też podane solo z dowolną okrasą np. ze skwarkami. Prócz ziemniaków jesienią dodaję jeszcze jedno warzywo do mas...
pysznosci.pl, 2024-09-09 10:15:08
2024-09-09 10:15:08
Żadne kluski śląskie, żadne kopytka. Z ugotowanych ziemniaków Strzelczyk robi prawdziwe cudo
smakosze.pl
Tomasz Strzelczyk zaproponował swój sposób na mączne danie z ugotowanych ziemniaków. To pyzy bez nadzienia. Są świetnym zamiennikiem klusek, które przeważnie przygotowujemy z podobnych składników.
smakosze.pl, 2024-09-25 11:01:03
2024-09-25 11:01:03
W zeszycie babci znalazłam trik na kopytka. 1 łyżka tego składnika działa cuda
smakosze.pl
Kopytka są smacznym i prostym daniem. Teraz warto dodać do nich popularny składnik. Dzięki niemu kopytka wyjdą delikatne i aksamitne. Tak dobrych jeszcze nie jadłeś. 
smakosze.pl, 2024-11-06 15:58:03
2024-11-06 15:58:03