Sezon grzybowy to dla wielu pasjonatów kulinarnych prawdziwe święto. Nic dziwnego, że chcemy jak najdłużej cieszyć się aromatem świeżo zebranych leśnych skarbów. Suszenie to jeden z najpopularniejszych sposobów na przechowywanie grzybów. Jednak, aby nasze suszone grzyby zachowały swój smak i aromat...
Suszone grzyby to dodatek, który zawsze warto mieć w podręcznym słoiczku. Poprawiają nie tylko smak barszczu wigilijnego, ale także innych potraw – zup, sosów, gulaszu, bigosu czy gotowanej kapusty. Bez nich czegoś w tych daniach brakuje. Podpowiadam...
Czy już teraz czas pomyśleć o wigilijnej zupie grzybowej? Tak, jeśli chcesz ją ugotować na grzybach z własnych zapasów. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod, bo grzyby nie traciły swoich właściwości ani smaku. Gdy zrobisz to prawidłowo, po rozmroż...
Marzysz o domowych, aromatycznych suszonych pomidorach, które smakują lepiej niż te ze sklepu? Nic prostszego! Przygotowanie ich w domu to nie tylko satysfakcja z własnoręcznie wykonanego produktu, ale również gwarancja najwyższej jakości i pełnej ko...
Śliwki należą do naszych najpopularniejszych rodzimych owoców — w Polsce ustępują miejsca jedynie jabłkom i truskawkom. Sezon na śliwki w pełni, dlatego czerpmy z niego garściami. Dlaczego? Otóż poza wyśmienitym smakiem, śliwki oferują nam mnóstwo wł...
Zaskakujący początek pierwszego dziś ekstraklasowego spotkania. GieKSa bardzo szybko obejmuje prowadzenie, a to wszystko za sprawą nonszalancji Jagiellonii. Podopieczni Adriana Siemieńca chcą rozgrywać spokojnie od tyłu, ale jak widać nie zawsze im t...
Wentylator to tani i skuteczny sposób na przetrwanie letnich upałów. Warto jednak zadbać o odpowiednie ustawienie urządzenia, by zapewniało możliwie najlepszą efektywność.
Oto prosty sposób, by zakonserwować grzyby. Podsmażone i zapakowane w słoiki, zachowają swoje walory na długie miesiące. Choć, znając typowy polski grzybowy apetyt, aż tak duża trwałość nie będzie potrzebna.
Chcesz cieszyć się smakiem grzybów przez cały rok? Suszenie to idealna metoda, która pozwala zachować ich aromat i wartości odżywcze. Odkryj sprawdzone techniki suszenia i dowiedz się, jak najlepiej wykorzystać suszone grzyby w kuchni, by wzbogacały...
Czy zdarzyło ci się, że ogórki kiszone spleśniały? Wszystko przez jeden błąd popełniony przy kiszenia. Dowiedz się, czego nie robić podczas przygotowań tych znakomitych przetworów, a ogórki wyjdą za każdym razem.
Wszystko robisz według receptury, a ciasto francuskie nie wyrasta? Możliwe, The post Przez ten błąd ciasto francuskie nie wyrasta. Stanowczo go unikaj appeared first on ShareInfo.pl - Wiadomości, porady, kulinaria.