Cebula kojarzy się raczej z mało eleganckim daniem. Ten przepis pokazuje jednak zupełnie nową odsłonę tego warzywa. Pod miękkimi warstwami skrywa się farsz z mięsa mielonego z sosem pomidorowym.
Jak zostać kierowcą Bolta lub Ubera? Sprawdź, jakie są wymagania. Okazuje się, że nie ma ich wiele, a taka praca, w zależności od kilku czynników, może się finansowo opłacać. Sprawdź, ile zarabia kierowca Ubera i Bolta.
Co to były za emocje. Podczas sobotniego meczu stanęły naprzeciwko siebie dwie znane drużyny: Real Madryt oraz FC Barcelona. Wydarzenie to śledziło wielu kibiców piłki nożnej, a wśród nich znalazły się również Anna oraz Iwona Lewandowskie. Dzielnie w...
Kotlety siekane to wspaniały przepis na pierś z kurczaka dla osób, którym znudziły się już klasyczne filety w panierce. Każdy kęs skrywa w sobie mnóstwo smaku dzięki wielu różnorodnym składnikom. Dzieje się dużo, ale całość jest tak harmonijna i smac...
Kotlety szwajcarskie to danie, które zachwyca zarówno dorosłych, jak i dzieci. Soczyste mięso, roztopiony ser i chrupiąca panierka – co może pójść nie tak? Jeśli jeszcze nie próbowałeś tego przysmaku, koniecznie nadrób zaległości!
To nie jest kolejny sernik czy ciasto czekoladowe. Jogurtowy pychotek kradnie serca zarówno miłośników tradycyjnych smaków, jak i tych, którzy szukają nieco nowości w słodkim menu.
Mówi się, że rok 2024 to nie jest rok ogórków, ale pomidory i papryki bardzo obrodziły. U mnie w ogrodzie papryk pod dostatkiem, dlatego z prosto z grządek, przerabiam je w sierpniu na pyszności do słoików. I tym razem nie zalewam octową marynatą czy...
Sznycel wiedeński to jedno z najbardziej popularnych dań, które uwielbiam przygotować na obiad. Jednak zanim przystępuję do smażenia, zawsze pamiętam o jednej ważnej rzeczy. To tajemnica, dzięki której danie to wychodzi idealnie i zachwyca nie tylko...
To ciasto szybko zasłuży sobie na miano ulubieńca całej rodziny. Herbatnikowy spód i krem śmietankowy z zatopionymi w środku owocami świetnie sprawdzi się na te mniejsze, jak i większe okazje.
Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni, ale czy zawsze muszą być przygotowywane w ten sam, tradycyjny sposób? Zastąpienie bułki tartej innymi składnikami to nie tylko sposób na urozmaicenie smaku, ale także okazja, by przygotować zdrowszą wersję...
Warstwy miękkiego ciasta, przekładane śmietankowym kremem i jabłkami to deser, jakiego nie powstydziłaby się żadna cukiernia. Nie tylko wygląda efektownie, ale przede wszystkim smakuje tak dobrze, że próśb o dokładkę zdecydowanie nie zabraknie.