Kiedy nie mam dużo czasu, na obiad przyrządzam zapiekankę z ryżu. Jest smaczna, pożywna i niezwykle ekspresowa, a jej przygotowanie to czysta przyjemność. Korzystam tylko z tego, co i tak mam już w domu. W ten sposób oszczędzam nawet czas na robienie zbędnych zakupów!
Aromatyczny pasztet z mięsa rosołowego z niemałym grzybowym wsadem uszczęśliwia już po pierwszym kęsie. Trudno oprzeć się jego kremowej konsystencji i bogatemu aromatowi. A przepis to istny banał.
Leczo to jedna z tych potraw, na którą przepis jest niezwykle prosty, ale każdy z nas robi ją trochę inaczej. Bazuje na sezonowych warzywach, które można mieszać w różnych proporcjach, wybieramy też różne dodatki. Do tej pory myślałam, że leczo najsm...
Smakowity dodatek do dań mięsnych, makaronów czy zapiekanek. Sprawdzi się w sałatkach, urozmaici rozmaite przekąski, świetnie komponuje się z serami. Suszone pomidory wykazują więcej wartości odżywczych niż surowe. Na co zwracać uwagę przy ich zakupi...
Oto przepis na niezwykły, tani obiad. Tak przyrządzony boczek, podany z ziemniakami (a na szybko nawet z chlebem), staje się porządną, pełnowartościową potrawą. Spodoba się zwłaszcza miłośnikom treściwej i sycącej kuchni.
Małgorzata Ostrowska to ikona, która udowadnia nam, że wiek to tylko liczba, nadal zarażając uśmiechem i porywając osobowością. W rozmowie z portalem Jastrząb Post zdradziła, jak dba o zdrowie, wygląd, sylwetkę.
Pewien Japończyk tak bardzo nie lubił swojej pracy, że przez 20 lat żywił się głównie ryżem i ziemniakami, aby móc ją rzucić. Dzięki temu udało mu się zaoszczędzić imponującą kwotę. Ale nie przewidział jednego.
Ryż z jabłkami to klasyczne danie, które w wielu osobach od razu obudzi wspomnienie z dzieciństwa. Przejaw pomysłowości gospodyń w czasach PRL do dziś żywy jest w wielu domach. Jeśli jednak nie byłeś fanem tego połączenia lub szukasz smacznej odmiany...
Zawód nauczyciela to jedna z trudniejszych i gorzej opłacanych profesji w Polsce. Brakuje rąk do pracy, a tej nie ubywa. Słowa te nabierają znaczenia, kiedy słyszy się o nauczycielach, którzy się przebranżawiają. "W szkole zarabiałem na miskę ryżu, t...
Kiedy na stole pojawiają się gołąbki, wszyscy od razu chwytają za widelce. Farsz to najczęściej mięso i ryż, ale w tym przepisie znajdziesz połączenie, które będzie pyszną i przy tym lżejszą odmianą od tradycyjnego przepisu.
Jest kilka czynności, które zapewnią, że ugotowany ryż będzie sypki jakby występował w reklamie. Są one przy okazji kolejnym argumentem przeciw gotowaniu ryżu w foliowych woreczkach. Nie wystarczy jednak wysypać ziaren z torebki, by wszystko poszło j...