Jest kilka czynności, które zapewnią, że ugotowany ryż będzie sypki jakby występował w reklamie. Są one przy okazji kolejnym argumentem przeciw gotowaniu ryżu w foliowych woreczkach. Nie wystarczy jednak wysypać ziaren z torebki, by wszystko poszło jak po maśle.
Ilość odsłon: 16
źródło: https://smakosze.pl/wlej-odrobine-do-gotujacego-sie-ryzu-ziarna-juz-sie-nie-skleja-pb-mp-240924
kategoria: informacje, 2024-09-24 09:26:03
Inne znaleziska:
Wlej ocet do gotującego się mleka i wymieszaj. Efekt Cię zachwyci
smakosze.pl
Jeżeli uwielbiasz ser, zapomnij o tym gotowym ze sklepu i przygotuj go sama. Z tym przepisem zrobisz go bardzo łatwo i to tylko z trzech składników. Domowy ser nie ma sobie równych, dlatego czytaj dalej, a dowiesz się, jak go przyrządzić. 
smakosze.pl, 2024-10-28 22:05:03
2024-10-28 22:05:03
Wrzuć go do gotującego się rosołu. Będzie klarowny jak nigdy wcześniej
pysznosci.pl
Rosół to jedno z najważniejszych dań w polskiej kuchni. Podawany jest podczas uroczystych okazji, lubimy jeść go w niedzielę. Jego przygotowanie nie jest trudne, ale... nawet mały błąd może spowodować, że zupa przestanie być idealnie klarowna. Podpow...
pysznosci.pl, 2024-08-11 15:50:04
2024-08-11 15:50:04
Dodaj odrobinę do wody i pij codziennie. Obniżysz poziom cholesterolu, a kilogramy polecą w dół
pysznosci.pl
Z pomocą w upalne dni przychodzi nam woda z dodatkiem grejpfruta. Taki napój jest świetnym sposobem na nawodnienie organizmu, a dodatkowo przyczynia się do zmniejszenia masy ciała. Grejpfrut ma o wiele więcej cennych właściwości, takich jak m.in. obn...
pysznosci.pl, 2024-07-29 08:42:02
2024-07-29 08:42:02
Memy, które przyniosą ci odrobinę uśmiechu LXV
joemonster.org
Jesteśmy już na półmetku wakacji. Dni są wciąż ciepłe, choć upały już odrobinę mniej dają się we znaki. Można powiedzieć, że czuć już czającą się gdzi…
joemonster.org, 2024-08-06 04:44:02
2024-08-06 04:44:02
Ewa Wachowicz wlewa odrobinę do rosołu. Nic tak nie podbija smaku i aromatu
pysznosci.pl
Rosół to danie, które od pokoleń gości na polskich stołach. Każda gospodyni ma swój własny, niepowtarzalny przepis na ten aromatyczny wywar. A co, jeśli powiemy ci, że nawet znana restauratorka, Ewa Wachowicz, ma swój mały sekret na wyjątkowy rosół?
pysznosci.pl, 2024-08-18 10:35:03
2024-08-18 10:35:03
Wlewam odrobinę do śmietanki i miksuję. Bita śmietana za każdym razem wychodzi perfekcyjnie
smakosze.pl
Nie tylko łasuchy uwielbiają bitą śmietanę. Jednak ten smakołyk nie zawsze wychodzi tak, jak powinien. Dlaczego śmietana nie chce się ubić? To wyjaśniamy w naszym artykule. Podpowiadamy, jak najlepiej zrobić bitą śmietanę. 
smakosze.pl, 2024-08-31 10:45:09
2024-08-31 10:45:09
Dodaj odrobinę do surówki z kiszonej kapusty. Tak smacznej nie jadłem nigdy wcześniej
smakosze.pl
Ta surówka jest nie tylko pyszna, lecz także tak zdrowa, że powinni sprzedawać ją w aptekach. Wystarczy połączyć kilka składników, by tak podrasować zwykłą surówkę z kiszonej kapusty, by zmieniła się nie do poznania. I niby mówi się, że dobrego nie t...
smakosze.pl, 2024-09-14 12:40:03
2024-09-14 12:40:03
Tak ratuję blady rosół. Wystarczy dodać odrobinę, by zyskał piękny kolor
pysznosci.pl
Wiele polskich rodzin nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez rozgrzewającego rosołu. Oprócz smaku rosół powinien także dobrze się prezentować. Najlepiej, by miał złocisty kolor, który zachęca do jedzenia. Co jednak zrobić, gdy zupa wyszła blada i...
pysznosci.pl, 2024-09-14 16:16:03
2024-09-14 16:16:03
Dodaj odrobinę do grzybów. Nie ściemnieją i zachowają swój piękny kolor
pysznosci.pl
To, że grzyby ciemnieją, jest procesem w pełni naturalnym. Nie oznacza to jednak, że jest to proces pożądany. Chcąc sprawić, by grzyby zachowały swój piękny kolor, należy zastosować jeden trik.
pysznosci.pl, 2024-09-16 10:18:02
2024-09-16 10:18:02
Dodaj odrobinę do jarzynowej. Królowa sałatek będzie jeszcze smaczniejsza
smakosze.pl
Oto przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową, ale o podkręconym smaku. Przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom bardziej wyrazistych dań. Lekkie szczypanie na języku z pewnością wzbogaci aromat gotowanych warzyw.
smakosze.pl, 2024-09-18 18:42:03
2024-09-18 18:42:03