Ile razy się złapaliście na tym, że film, który bardzo się wam spodobał, okazał się mieć drugie dno? Bynajmniej nie chodzi o ukryte znaczenie, lecz rzecz bardziej prozaiczną, ot po prostu... Jest to adaptacja i to z zupełnie innej kultury! Dawniej tr...
Główne indeksy giełdowe w Japonii, Tajwanie i Korei Południowej osiągnęły rekordową wartość w czwartek po tym jak amerykańskie rynki akcji osiągnęły nowe szczyty, informuje Reuters.
Na stadionie w Czerniejewie odbyła się wyjątkowa prezentacja nowoczesnych urządzeń firmy FJD Landscaping – chińskiego producenta, który coraz śmielej wkracza na europejski rynek. Pokaz zgromadził przedstawicieli gminy, lokalnego klubu sportowego Czar...
Niemieckie instytuty ekonomiczne tną prognozy dla największej gospodarki Europy. W poprzednich i tak nie wyglądało to różowo, teraz według oczekiwań ma być jeszcze gorzej.
Agro-Sieć Maszyny Sp. z o.o., dealer marki John Deere, poinformowała o podpisaniu przedwstępnej umowy nabycia części działalności Fricke Maszyny Rolnicze Sp. z o.o. Przejęcie obejmuje sprzedaż i serwis maszyn John Deere w północno-zachodniej Polsce....
Jagnięcina jest dla kucharza bardzo zacnym tworzywem, z którego można zrobić kulinarne cuda. Można też w bardzo prosty sposób zamienić ją w kawałek „podeszwy” nie do przeżucia. To ten gatunek mięsa, który wymaga delikatności i wyczucia. Niemal czułoś...
Każdy, kto zatęskni za kuchnią swojej babci, może poczuć jej namiastkę w jednej z nowojorskich restauracji. W znajdującej się na Manhattanie restauracji Enoteca Maria gotują babcie z różnych części świata. Na podstawie historii tego miejsca i jego wy...
Zupa pomidorowa to jeden z tych smaków, które zna chyba każdy. Aromatyczna, lekko kwaskowa, pachnąca koperkiem lub bazylią – serwowana z ryżem, makaronem albo lanymi kluskami. Każdy dom ma na nią swój własny przepis. To zupa, która nie potrzebuje wie...
Kobieta zmarła po wizycie w restauracji. 46-letnia kobieta z Niemiec udała się do swojej ulubionej włoskiej restauracji w regionie Oberpfalz. Po posiłku poczuła się źle, a kilka godzin później zmarła. Rodzina do dziś nie zna przyczyn śmierci i żąda p...
Rynek gastronomiczny tylko w pierwszym półroczu urósł o blisko 2 tys. placówek, a ich liczba po raz pierwszy przekroczyła 100 tys. Wciąż mocno rośnie segment food-trucków, ale klasycznych restauracji też przybywa.