Jak dobrze, że w Polsce jeszcze potrafimy lepić pierogi. To prawda, że jest z tym trochę pracy. Chociaż samo ciasto wymaga niewielkiej ilości składników, lepienie potrafi zająć dłuższą chwilę. Ale od czasu do czasu warto, bo domowe pierogi smakuje o niebo lepiej niż ze sklepu. Tym razem podaję przep...
Pierogi ruskie bez lepienia, w wersji ekspresowej, choć nadal smakujące prawie tak jak pierogi. Są wspaniałe! Można je kulać jak pyzy, można uformować w wałek i pokroić jak leniwe. Jak Wam wygodniej! To świetny dodatek do obiadu lub danie główne. Moż...
Dla wielu smakoszy pierogi ruskie są tymi najbardziej ulubionymi. Jak zrobić idealny farsz do pierogów ruskich? Sekretem podzieliła się znana z serwisu YouTube Kobieta z zachodu. Z jej wiedzy warto skorzystać.
Polskie pierogi sławne są być może na całym świecie, ale z pewnością nie są jedyne. Te meksykańskie pierogi składają się z mięsa kurczaka i warzyw. Są łatwe w przygotowaniu i gwarantują odmianę na talerzu. Wypróbuj je choćby dziś
Naleśniki ukraińskie skrywają w sobie popularny i uwielbiany miks białego sera, ziemniaków i smażonej cebuli. Jako że są to naleśniki, nie wymagają lepienia, a wystarczy stworzyć z nich niewielki rulonik, by zabrać się za pałaszowanie. To doskonały p...
Oto przepis na pierogi z bardzo nietypowym nadzieniem. Składa się na nie kiszona kapusta, cebula i jeden zaskakujący składnik. Farsz wychodzi doskonały, pełny w smaku, a połączenie wydaje się zupełnie naturalne. Koniecznie wypróbuj.
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie, dotyczące salmonelli. W sklepach pojawił się popularny rodzaj mięsa, który zawierał te groźne bakterie. GIS zdecydował, aby wycofać je z rynku. Ponadto zaleca się, aby pod żadnym pozorem nie spożywać te...
Poznaj przepis na mięsną przekąskę, a jej smak zachwyci wszystkich twoich bliskich. Ciasto francuskie sprawi, że ten przysmak przygotujesz bardzo szybko. Natomiast przepis jest tak banalny, że poradzi z nim sobie każdy. Wypróbuj sposób, a będziesz pr...
Ten przepis polubi wielu smakoszy. Wszystko dlatego, że cukinia faszerowana mięsem mielonym smakuje wyśmienicie. Taka zapiekanka jest nie tylko prosta w przygotowaniu, ale też pożywna i pyszna.
Jeśli znudziły ci się tradycyjne kotlety mielone, to zrób je z cukinią. Wystarczy zetrzeć to smaczne warzywo i dodać do mięsa. Wyjdzie danie, że palce lizać, które polubi cała rodzina.
Za polskimi siatkarzami jeden z trudniejszych meczów bieżących Igrzysk Olimpijskich. Po wywalczeniu sobie awansu do finału zawodników opanowała euforia. Przejawia się ona również w wywiadach, których udzielili krótko po zwycięstwie. Bartosz Kurek nie...