Pierogi ruskie bez lepienia, w wersji ekspresowej, choć nadal smakujące prawie tak jak pierogi. Są wspaniałe! Można je kulać jak pyzy, można uformować w wałek i pokroić jak leniwe. Jak Wam wygodniej! To świetny dodatek do obiadu lub danie główne. Możecie je polać okrasą z cebulką lub z boczkiem R...
Polskie pierogi sławne są być może na całym świecie, ale z pewnością nie są jedyne. Te meksykańskie pierogi składają się z mięsa kurczaka i warzyw. Są łatwe w przygotowaniu i gwarantują odmianę na talerzu. Wypróbuj je choćby dziś
Naleśniki ukraińskie skrywają w sobie popularny i uwielbiany miks białego sera, ziemniaków i smażonej cebuli. Jako że są to naleśniki, nie wymagają lepienia, a wystarczy stworzyć z nich niewielki rulonik, by zabrać się za pałaszowanie. To doskonały p...
Jak dobrze, że w Polsce jeszcze potrafimy lepić pierogi. To prawda, że jest z tym trochę pracy. Chociaż samo ciasto wymaga niewielkiej ilości składników, lepienie potrafi zająć dłuższą chwilę. Ale od czasu do czasu warto, bo domowe pierogi smakuje o...
Oto przepis na pierogi z bardzo nietypowym nadzieniem. Składa się na nie kiszona kapusta, cebula i jeden zaskakujący składnik. Farsz wychodzi doskonały, pełny w smaku, a połączenie wydaje się zupełnie naturalne. Koniecznie wypróbuj.
Dla wielu smakoszy pierogi ruskie są tymi najbardziej ulubionymi. Jak zrobić idealny farsz do pierogów ruskich? Sekretem podzieliła się znana z serwisu YouTube Kobieta z zachodu. Z jej wiedzy warto skorzystać.
Nadchodzi okres Wielkiego Postu. W Środę Popielcową i każdy piątek, aż do Wielkanocy, musimy zrezygnować z jedzenia dań mięsnych. W naszej kuchni mogą wtedy rządzić inne produkty spożywcze typu ryby, warzywa, owoce i pieczywo. Pierogi to jedno z ulub...
Ofensywa kurska bez sensu? Równie dobrze Ukraina mogłaby zdobyć Moskwę i Władywostok, a oni i tak napiszą, że to „bez sensu”. Trwająca równo miesiąc ukraińska ofensywa w rosyjskim obwodzie kurskim wyraźnie spowolniła, jeśli w ogóle nie st...
Pierogi nie schodzą z listy przebojów, jeśli mowa o najbardziej popularnych polskich potrawach za granicą. Doceniają je nasi sąsiedzi, doceniają nawet i za oceanem. A co z Azją, gdzie kuchnia tak bardzo różni się od zachodniej? Czy również tam pierog...
Delikatne pierogowe ciasto doskonałe jest wtedy, kiedy rozpływa się w ustach. Zwłaszcza latem, kiedy z chęcią sięgamy po pierogi z owocami. Ciasto z tym dodatkiem pasuje do nich wyśmienicie.
Pierogi to jedno z najbardziej kultowych dań kuchni polskiej. Ich smak jest niepowtarzalny, a sposób przygotowania różnorodny. Wśród Polaków zdecydowanie największą popularnością cieszy się metoda odgrzewania pierogów na patelni. To właśnie złocista,...