Kocham pierogi bardziej niż cokolwiek innego. Najczęściej robię ruskie lub z serem. Ostatnio jednak odkryłam coś zupełnie innego. Pierogi wiejskie są tak wyjątkowe, że dołączyły do mojego menu. Robię je teraz tak często, że nie jestem w stanie tego zliczyć.
Jak dobrze, że w Polsce jeszcze potrafimy lepić pierogi. To prawda, że jest z tym trochę pracy. Chociaż samo ciasto wymaga niewielkiej ilości składników, lepienie potrafi zająć dłuższą chwilę. Ale od czasu do czasu warto, bo domowe pierogi smakuje o...
Kotlety mariańskie to prawdziwe odkrycie dla miłośników kotletów mielonych. Choć na pierwszy rzut oka mogą wydawać się podobne do tradycyjnych kotletów smażonych na patelni, to jednak kryją w sobie kilka niespodzianek. Ich delikatna, soczysta struktu...
Pierogi nie schodzą z listy przebojów, jeśli mowa o najbardziej popularnych polskich potrawach za granicą. Doceniają je nasi sąsiedzi, doceniają nawet i za oceanem. A co z Azją, gdzie kuchnia tak bardzo różni się od zachodniej? Czy również tam pierog...
Delikatne pierogowe ciasto doskonałe jest wtedy, kiedy rozpływa się w ustach. Zwłaszcza latem, kiedy z chęcią sięgamy po pierogi z owocami. Ciasto z tym dodatkiem pasuje do nich wyśmienicie.
Pierogi to jedno z najbardziej kultowych dań kuchni polskiej. Ich smak jest niepowtarzalny, a sposób przygotowania różnorodny. Wśród Polaków zdecydowanie największą popularnością cieszy się metoda odgrzewania pierogów na patelni. To właśnie złocista,...
Polskie pierogi sławne są być może na całym świecie, ale z pewnością nie są jedyne. Te meksykańskie pierogi składają się z mięsa kurczaka i warzyw. Są łatwe w przygotowaniu i gwarantują odmianę na talerzu. Wypróbuj je choćby dziś
Z okazji 20-lecia członkostwa Polski w Unii Europejskiej ośrodek Polskiej Organizacji Turystycznej w Brukseli we współpracy z Ambasadą RP zrealizował film promocyjny, w którym belgijscy influencerzy opowiadają, co zachwyciło ich w Polsce.
Ciasto na pierogi według przepisu z 1920 roku? Dlaczego nie! Idealne proporcje zapewniają, że nasze pierogi nie rozgotują się podczas gotowania, będą miękkie w środku i delikatne. Mimo upływu lat wciąż nie wymyślono nic lepszego.
Nie sposób nie skosztować pierogów, będąc w Polsce. To nasz kulinarny hit na liście przebojów, a obok smaków tradycyjnych coraz częściej pojawiają się zupełnie nowe połączenia. Japonka Aiko z kanału "Aiko i Emil" skosztowała zarówno tych bardziej, ja...