Prognoza pogody na Wszystkich Świętych nie zapowiada się zbyt dobrze. Podczas wizyt na grobach najbliższych warto zadbać o coś, co rozgrzeje organizm. Zamiast kawy czy herbaty zawsze wlewam do termosu jedną rzecz. Nie wyobrażam sobie niczego lepszego na taką okazję.
Po co makaron na cmentarzu? Nie, nie do jedzenia ani dokarmiania ptaków. Makaron pomoże nam w pewnej ważnej czynności, którą każdy z nas wykonuje, odwiedzając groby bliskich na Wszystkich Świętych.
Prosty przepis, niewiele składników, ale gwarantowany efekt. Te pieczone żeberka to prawdziwe arcydzieło. Amerykańską naturę tego przepisu ujawnia jeden dodatek do marynaty, który odpowiada za głęboki smak i obłędny kolor tego dania.
Rozmaryn to zioło o niezwykłym aromacie i szerokim zastosowaniu, które od wieków nie tylko wzbogaca potrawy, ale ma także potężny wpływ na zdrowie. Odkryj jego wszechstronność i dowiedz się, jak uprawiać rozmaryn w domu oraz wykorzystywać go w codzie...
W piątek 1 listopada obchodzimy uroczystość Wszystkich Świętych. Niestety w zdecydowanej większości kraju pogoda dzisiejszego dnia nie będzie rozpieszczać. Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej opublikował ostrzeżenia pierwszego i drugiego stopni...
Zapomnij o kupowaniu mrożonych frytek. Pokrój ziemniaki w odpowiedni sposób, a potem zalej je coca - colą. Efekt przejdzie najśmielsze oczekiwania, a domowe frytki nigdy nie smakowały lepiej. Dowiedz się, na czym polega ten patent, a nigdy nie przygo...
Wysokie temperatury latem to już norma. Dlatego poznaj danie, które świetnie sprawdzi się podczas upałów. Podane na obiad dostarczy niezbędnej sytości, a przy tym lekkości. Wypróbuj ten sposób, a latem nie przygotujesz już nic innego.
Rosół króluje na naszych stołach niemal co niedzielę. Z roku na rok mamy coraz większą świadomość - nie doprawiamy go chemicznymi składnikami. Zamiast tego wybieramy zdrowsze i równie aromatyczne alternatywy m.in sos sojowy.
Oto przepis na ekspresowy warzywny omlet pieczony na patelni. Jest prostym w przygotowaniu daniem, które łatwo przyrządzić nawet w jednoosobowej porcji. Sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na lunch czy obiad.
Wydawałoby się, że z hasła „pomidory z cebulą” nie da się zrobić przepisu kulinarnego. To przecież po prostu pomidory i cebula, prawda? Cóż, z tym przepisem to już coś więcej.
Pomidory mogę jeść przez cały rok. Te zamknięte w słoikach z aromatyczną mieszanką, smakują wyjątkowo. Podaję je do dań mięsnych i ziemniaczanych. Pomidory znakomicie wzbogacają smak potraw.