Spraw, by jajecznica smakowała dużo lepiej, niż zwykle. Jeden składnik odmieni ją o 180 stopni. Puszysta, delikatna i smakowita jajecznica to prawdziwy hit na śniadanie, który przypadnie do gustu twoim domownikom. Jaki tajemniczy składnik dodać na patelnię? Za chwilę się dowiesz. Do przepisu na tradycyjną jajecznicę chętnie wracamy i chyba właśnie ją kochamy najbardziej. Nie […] The post Dodaj kilka kropelek. Jajecznica będzie wybitnie puszysta appeared first on ShareInfo.pl - Wiadomości,...
Pieczarki uchodzą za najpopularniejsze grzyby na świecie. Warto je jeść szczególnie o tej porze roku, bo wzmacniają odporność. Najszybciej przygotujemy je podsmażając na patelni. Niby to takie proste, a często zdarza się, że pieczarki tracą ładny kol...
Jajecznica to śniadanie, które pokochało wiele osób. Szybka w przygotowaniu, pożywna i niezwykle wszechstronna. Jednak, aby uzyskać idealną, puszystą konsystencję, warto sięgnąć po jeden, prosty składnik.
Po wykryciu ogniska ptasiej grypy na fermie niosek w Wielkopolsce i konieczności likwidacji aż 1,4 miliona kur, rynek polskich jaj znalazł się w sytuacji kryzysowej. Jak alarmują eksperci, może się to odbić boleśnie na konsumentach.
Źle ubita śmietana może zaprzepaścić cały trud włożony w przygotowanie ciasta czy innego deseru. Warto przyłożyć się do tej czynności, gdyż wystarczy jeden fałszywy ruch, by zamiast puchu otrzymać masło. Zobacz, co zrobić, żeby bita śmietana była szt...
Nie mieli dostępu do egzotycznych owoców i importowanych mięs, ale naszym przodkom nie brakowało fantazji w kuchni. Niektóre ich przysmaki były dość dziwaczne.
Tzatziki, sałatka czy mousaka to popularne i bardzo lubiane greckie potrawy. Jednak co w tym kraju je się na śniadanie... nie każdy z nas jest w stanie wymienić choćby jeden tradycyjny przysmak. Dlatego warto poznać chrupiącą bougatsę.
Znana wszystkim Ewa Wachowicz zdradziła swój sposób na udane śniadanie. Szakszuka z jej przepisu bije inne na głowę. Poznaj ten autorski pomysł i wykorzystaj go na pierwszy posiłek, a rodzina będzie zachwycona. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przyrz...
Śniadanie bez jajecznicy? Zapomnij o tej w tradycyjnej wersji i poznaj przepis na tę, która zachwyci każdego. Jajecznica po turecku nie ma sobie równych, a przygotowanie to bułka z masłem. Czytaj dalej, a poznasz przepis i dowiesz się, jakie składnik...
Co podać na śniadanie? Zawsze przydadzą się jajka. Jednak forma podania zaskoczy i będzie wspaniale smakować. Wypróbuj przepis na pyszne śniadanie z jajek.
Leczo to potrawa, która zniesie wiele dodatków i często postępujemy z nim według zasady „im więcej, tym lepiej”. Dziś przypominamy o jednym, który wyskakuje przed szereg, jeśli chodzi o smak, lecz także właściwości zdrowotne.