Ciężko ją znaleźć w supermarketach, ale warto wypatrywać kąski u dobrego rzeźnika. Krucha i delikatna przepona wołowa zaskoczy wszystkich miłośników mięsa swoim głębokim, intensywnie wołowym aromatem.
Beskid Sądecki to idealna alternatywa dla zatłoczonych Tatr i Karkonoszy. Znajdziesz tu malownicze szlaki, kolejkę gondolową i widoki, które zapierają dech. Latem przyciąga piechurów, zimą narciarzy, a przez cały rok miłośników ciszy i natury.
To jedna z najgorzej ocenianych adaptacji powieści Stephena Kinga, a mimo to do kin przyciągnęła miliony. Teraz, gdy mistrz szykuje jej nową – tym razem serialową wersję, warto odświeżyć tytuł, który jest na Netflix.
W przypadku Nysy i miast położonych w Kotlinie Kłodzkiej potrzebny jest nowy zbiornik retencyjny, którego budowa ma potrwać lata. Powinna ruszyć jak najszybciej – mówi Kordian Kolbiarz, burmistrz Nysy, jednego z dolnośląskich miast, które rok temu mo...
Nowy raport FAO pokazuje, że do 2034 roku świat będzie jeść więcej mięsa, zwłaszcza drobiu. Sprawdź, jak zmienią się trendy i co to oznacza dla rolników.
Ryż z soczewicą w sosie jogurtowo-pomidorowym to danie, które zaskakuje w każdej możliwej kategorii, czyli smakiem, sytością i prostotą przygotowania. Choć nie zawiera mięsa, dostarcza porządną porcję roślinnego białka, błonnika i witamin. Świetnie s...
Jaki jest najlepszy pomysł na szybki obiad z mięsem mielonym? Oczywistą odpowiedzią jest pyszna zapiekanka. Zrobienie jej zajmie tylko kilka chwil. Soczyste mięso, ciągnący się ser i mnóstwo warzyw - to danie to prawdziwa bomba witaminowa, a do tego...
Chcesz zatrzymać smak lata na długie, zimowe miesiące? Poznaj sprawdzony sposób na sos warzywny do mięsa, który przygotujesz w dwóch wersjach – klasycznej z octem i delikatnej bez octu.
Mrożenie mięsa wymaga przestrzegania kilku kluczowych zasad, aby uniknąć problemów zdrowotnych. Doświadczony rzeźnik podzielił się swoimi wskazówkami. Niektóre z nich mogą naprawdę zaskoczyć.
Chcesz, aby przygotowane przez ciebie mięso smakowało jak w najlepszej restauracji? Zobacz, co łączy sześciu szefów kuchni i jak dzięki jednej kluczowej cesze każdy może przygotować najlepszy sos do mięsa.