Racuchy z jabłkami to tradycyjne polski danie, który cieszy się dużą popularnością wśród dzieci i dorosłych, a także dla wielu (w tym i dla mnie) jest to smak dzieciństwa. Te puchate placki z jabłkami można podawać na ciepło lub na zimno, z cukrem pudrem, dżemem, owocami lub innym ulubionym dodatkie...
Ten przepis na racuchy skradł serca internautów. Pyszne, miękkie i puszyste placki Ewy Wachowicz powinny zagościć w twojej kuchni obowiązkowo. Wykorzystują sezonowy dar natury, jakim są jabłka. Racuchy z jabłkami to przyjemny powrót do nostalgicznych...
Są takie przepisy, które ratują ci tyłek, kiedy lodówka świeci pustkami, a głód nie ma litości. Te pankejki robię, gdy brakuje mąki i mleka. Wystarczą trzy składniki, patelnia i gotowe. Nie są ciężkie jak racuchy, a do tego świetnie wpisują się w die...
Racuszki drożdżowe z tartym jabłkiem to rewelacyjny pomysł na śniadanie lub na kolację dla całej rodziny. Przepis jest prosty i sprawdzony, a racuszki można śmiało spakować dzieciom do szkoły.
Jakub Kuroń wspomina, że uwielbia robić racuchy dla swoich córek. Tak bardzo im smakują, że trudno o większą przyjemność. Placuszki z tego przepisu faktycznie można robić codziennie, bo jest chyba najłatwiejszy na świecie. Każdy, kto choć raz je wyko...
Jeśli kochasz puszyste, drożdżowe placki, te racuchy jak holenderskie pączki na pewno skradną twoje serce. Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku i pachnące jabłkami z cynamonem – smakują dokładnie tak, jak oliebollen prosto z Amsterdamu.
Masz ochotę na coś słodkiego, ale masz obawy, że ostatnio trochę nadto folgujesz zachciankom z cukrem w roli głównej? Nie ma problemu - Ewa Wachowicz ma w swym bogatym zbiorze przepisów recepturę idealną. Co powiesz na ciasto z jabłkami w słodkiej pi...
Śniadanie, które pachnie jabłkami i cynamonem, od razu przywołuje na myśl szarlotkę wyjętą prosto z piekarnika. Omlet w tej odsłonie zaskakuje, ponieważ wygląda jak klasyczne danie jajeczne, a smakuje jak deser, którym chętnie poczęstowałoby się gośc...
Co roku we wrześniu na rozpoczęcie roku szkolnego robię pyszne ciasta z jabłkami. Prawie zawsze wybieram przepisy na tartę i jabłecznik. Bliscy są zachwyceni. Poznaj receptury, które urzekły moją rodzinę.
Kremowa, lekko słona feta w połączeniu ze słodyczą karmelizowanych jabłek to duet, który potrafi zaskoczyć swoją delikatną harmonią. Gdy dodamy do tego chrupiące, lekko gorzkawe orzechy włoskie, całość nabiera wyjątkowej głębi – balansując między sło...