O tym sposobie na przygotowanie kapusty na gołąbki mówi się od czasu do czasu. Jednak co innego o nim słyszeć, a co innego – zobaczyć. Oto jak bez bałaganu zmiękczyć liście przed faszerowaniem.
Kiszona kapusta jest ulubionym dodatkiem obiadowym wszystkich Polaków. Czas na kiszenie, ale zapomnij, aby robić to w beczce. Istnieje znacznie lepszy sposób. Poznaj go, a kapustę będziesz przygotowywać tylko tą metodą. Dokładną instrukcję znajdziesz...
Jeszcze ciepłe kolby kukurydzy okraszone masłem i oprószone solą to smak lata i hit nadmorskich plaż. Słodkie, miękkie i kremowe ziarna nie potrzebują specjalnego traktowania. Wystarczy absolutne minimum, by wydobyć z nich pełnię smaku. Wiele osób po...
Ile razy po zakończeniu gotowania odruchowo zalałeś gorący garnek zimną wodą? Pewnie nie jesteś sam w tym działaniu. Chociaż wydaje się, że taki nawyk może być nieszkodliwy, a wręcz ułatwiający późniejsze czyszczenie, w rzeczywistości może poważnie z...
Młoda kapusta to prawdziwy skarb, który warto włączyć do swojej diety. Ta soczysta i pełna witamin warzywa jest nie tylko smaczna, ale także niezwykle zdrowa. W przeciwieństwie do ciężkiej, zimowej kapusty kiszonej, młoda kapusta jest łatwa do strawi...
Ta surówka z kiszonej kapusty pasuje do niemal każdego dania. Zjesz ją ze smakiem dzięki wyjątkowemu dodatkowi. Zastąpisz nim olej, a surówka wyjdzie pyszie jak nigdy dotąd.
Nie masz pomysłu na obiad dla całej rodziny? Koniecznie poznaj ten przepis i przygotuj znakomitą zapiekankę. Składniki, z jakich ją przygotujesz, będą sporym zaskoczeniem. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przygotować to danie.
Marzy ci się obiad pełen smaku? Wypróbuj przepis na danie, które wygląda jak gołąbki. Jednak to tylko pozory. Apetyczny farsz nie jest zawijany w liście kapusty, a w coś zupełnie innego. Wychodzi pysznie, a smak zaskakuje każdego.
Surówka, jak sama nazwa wskazuje, to potrawa z surowych warzyw. Jest jednak pewien rodzaj tego przysmaku, który występuje w wersji nie tak znowu surowej. Zasmażana kapusta kiszona to nieco zapomniany, ale doskonały dodatek do obiadu.
Jest stale obecny w naszych lodówkach. Niestety, po jakimś czasie staje się także rezydentem naszych arterii krwionośnych. Choć to tradycyjna pozycja kulinariów, lepiej ograniczyć jej obecność w potrawach.