Przepis na sałatkę jarzynową jest prosty i dobrze znany, ale jednak każdy przygotowuje ją trochę inaczej. Ciocia dodaje do niej warzywo, którego raczej się tam nie spodziewamy, a genialnie podkręca smak sałatki.
Katarzyna Niezgoda dla wielu osób jest wzorem, jeśli chodzi o kobiecy biznes. Od jakiegoś czasu nie udziela się jednak w mediach, a jej sukcesy można obserwować głównie na jej profilach społecznościowych. Niedawno spędzała czas nad polskim morzem i p...
Wiele osób nie wyobraża sobie warzywnika bez selera, mimo że The post Wyhodujesz potężny seler. Wykonaj 1 zabieg we wrześniu appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Od wielu lat pasjonuję się ogrodnictwem i chętnie dzielę się z wami moimi doświadczeniami. Dziś chciałbym opowiedzieć o tym, jak w warunkach domowych uprawiać seler, aby jego korzeń był duży i smaczny. Oto moje sprawdzone sposoby, które pozwolą wam c...
Kiedy na stole pojawia się ciasto od cioci Rysi, chętnych do jedzenia zdecydowanie nie brakuje. W szczególności gdy jest to mannowiec, czyli wyjątkowo smaczny deser bez ani grama mąki. Jak podpowiada sama nazwa, jego składnikiem jest przede wszystkim...
Czyściłeś kiedyś paprykę i marnowałeś przy tym mnóstwo czasu? Małe, białe pestki wydawały się bez końca wysypywać z warzywa, a ty miałeś wrażenie, że nigdy nie uda ci się całkowicie oczyścić papryki? Jeśli tak, to ten artykuł jest właśnie dla ciebie!...
Naleśniki z serkiem homogenizowanym to przepis, który na pewno stanie się twoim ulubionym. Dzięki prostym składnikom i szybkiemu przygotowaniu, możesz cieszyć się pysznymi naleśnikami o każdej porze dnia.
Zupa, której skład zależy od pory roku, wiosną pojawia się w niej więcej warzyw, jesienią i zimą staje się bardziej treściwa. W każdej postaci rumpuć okazuje się doskonałym pomysłem na obiad. Jak przyrządzają go mieszkańcy Wielkopolski?
Nie ma rodzinnej imprezy bez bananówek. Słodkie koreczki kochają dzieci i przepadają za nimi dorośli, więc warto zrobić naprawdę porządną porcję. Przepis jest prosty i szybki, a smakuje tak dobrze, że bananówki ze stołu znikną szybciej niż ciasto.
Tradycyjne grzyby marynowane są pyszne, ale też niezwykle wyraziste. Niestety, nie wszyscy powinni je jeść. Moja ciocia dostała takie zalecenie od lekarza. Dlatego już od kilu lat przygotowuje zalewę do grzybów bez octu. Dzięki temu są łagodniejsze...
Kto choć raz spróbował flaków przygotowanych przez doświadczoną gospodynię, wie, że to danie może zaskoczyć głębią smaku i aromatem. Jednym z najbardziej charakterystycznych wariantów tej potrawy są flaki po zamojsku. Czym wyróżniają się na tle innyc...