W Finlandii masło jajeczne munavoi często jest podawane jako dodatek do chleba lub pierogów karelskich. Takie smarowidło wzbogacone o witaminy, minerały i białko jest idealne na dobry początek dnia dla wszystkich, którzy dbają o zdrową dietę.
Pasta z tego składnika to przysmak, który naprawdę warto wypróbować. Doskonale nadaje się do posmarowania na świeżym pieczywie, ale nie tylko. Pasuje do ryżu i makaronu, dzięki czemu w kilka minut wyczarujesz smaczny, zdrowy i sycący obiad.
Firma Iceye poinformowała o podpisaniu kontraktu z Fińskimi Siłami Zbrojnymi na zakup satelitów radarowych SAR. Wartość umowy wynosi około 158 mln euro.
Kłęby pary wydobywające się spod maski samochodu to jeden z najbardziej stresujących widoków dla każdego kierowcy. Zagotowany płyn chłodniczy to poważna awaria, która może doprowadzić do kosztownych uszkodzeń silnika. Czy w takiej sytuacji można dola...
– Aż się we mnie gotuje, gdy słyszę o tych podwyżkach. Owszem, w 2024 r. były wyjątkowo wysokie (...). Ale nie można wciąż epatować opinii publicznej faktem, że dwa lata temu daliśmy nauczycielom podwyżkę i na tym poprzestać – mówi w wywiadzie dla „W...
Trzecia generacja Audi Q3 Sportback to nie tylko odświeżony design, ale prawdziwa rewolucja technologiczna, która może zaskoczyć nawet wymagających klientów. Warto przyjrzeć się temu modelowi bliżej, bo wydaje się, że producent postawił tu na jakość,...
Karmel kojarzy się zwykle z białym cukrem, masłem i śmietanką, czyli składnikami, które nie zawsze mają wiele wspólnego ze zdrowym stylem życia. Tymczasem istnieje prosty sposób, by przygotować słodką polewę bez dodatku cukru – wystarczy sięgnąć po s...
Jak długo gotować jaja, aby były miękkie bądź twarde? Spieszymy z odpowiedzią. Jajko to podstawowy składnik diety wielu osób. Często dodajemy je do sałatek, zup lub jemy po prostu z chlebem. Sprawdź, jak właściwie ugotować jajka kurze i przepiórcze.
Jesień to idealny czas na rozgrzewające zupy, a krupnik na rosole może być gwiazdą twojej kuchni – pod warunkiem, że przygotujesz go z małym trikiem, który podwaja smak. Ta znienawidzona zupa z dzieciństwa, stanie się twoją ulubioną.
Ta zupa kiedyś gościła na polskich stołach bardzo często. W czasach, kiedy dostęp do mięsa był ograniczony, pełniła rolę sycącego, jednogarnkowego posiłku dla całej rodziny. Dziś odeszła w zapomnienie, a szkoda. Mimo kontrowersyjnych składników, jest...