Każdy z nas robi jajecznicę trochę inaczej. Przy tym prostym daniu liczy się najmniejszy szczegół. Choćby taka kwestia jak solenie. Czy ma to znaczenie, że doprawia się jajka na początku, w trakcie smażenia, a może dopiero na talerzu? Zdania na ten temat są podzielone, ale nauka mówi wprost.
Niedzielny obiad bez rosołu? To niemożliwe, bo wszyscy uwielbiamy tę zupę tak bardzo, że nie wyobrażamy sobie bez niej tego dnia. Za jej smakiem stoją nie tylko użyte składniki, ale też przyprawy. Istotny jest nawet moment, kiedy solimy zupę, zależy...
Czy jest w kuchni coś prostszego niż gotowanie ziemniaków? Chyba nawet robienie kanapki jest wyzwaniem w porównaniu. A jednak, można popełnić kilka błędów nawet przy tak banalnej czynności.
Wypróbuj nowatorski przepis uwielbianego kucharza - Tomasza Strzelczyka. Już nigdy tego tradycyjnego, śniadaniowego dania nie przyrządzisz inaczej. Jego klasyczna forma to przeżytek. Smak, jak i kompozycja dania z jajek zachwyci wszystkich.
Są osoby, którym jajecznica z pomidorami nie mieści się w głowie. Jednak bardzo mało takich osób spotkamy w Turcji, gdzie są one nieodłącznym składnikiem tradycyjnej jajecznej potrawy. Oto menemen, czyli turecka jajecznica.
Jajecznica to niezwykłe danie. Składa się z minimum dwóch składników – wliczając tłuszcz, na którym ją smażymy – a mimo to jest zapewne ok. miliarda przepisów na nią. Oto jeden bliski ideału.
Czy wiesz, że twoja poranna jajecznica może być prawdziwą bombą witaminową? Zapomnij o nudnym śniadaniu! Dietetyk zdradza sekret, jak przygotować jajecznicę, która nie tylko nasyci, ale także dostarczy ci mnóstwo energii i cennych składników odżywczy...
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i kluczowe jest to, aby z samego rana zjeść pożywnego i pełnowartościowego. Istnieje wiele przepisów na bardzo smakowite posiłki, które dodadzą nam energii na dalszą część dnia. Co warto zjeść? Przedstawiamy Wa...
Na pewno lubisz jajecznicę. Ale jeśli ta klasyczna z masłem już nieco ci się znudziła, to czas na zmianę. Zamiast tradycyjnego tłuszczu, sięgnij po zupełnie inny produkt. Efekt zaskoczy cię kremową konsystencją i delikatnym smakiem. To prosty sposób...
Zamiast wrzucać jajka na patelnię z masłem i zapomnieć o smaku, Włosi robią coś innego. Efekt? Jajecznica, którą można rozsmarować na chlebie jak pastę i zjeść z zamkniętymi oczami.
To prawdziwa gratka dla miłośników wykwintnych śniadań. Lato to idealny moment, by wzbogacić poranne menu o jajecznicę z kurkami. Ich głęboki, leśny smak w połączeniu z delikatnością jajek sprawia, że nawet proste śniadanie nabiera wyjątkowego i zupe...