Buraki to nasz polski superfood, ale wciąż jemy ich za mało. Może dlatego, że trzeba je długo gotować? Na szczęście kilkugodzinny proces obróbki cieplnej możesz zdecydowanie skrócić. Warzywa będą miękkie już po niecałych 60 minutach i nie utracą wartości zdrowotnych. Do wody, w której gotują się bul...
Grudnik (kaktus bożonarodzeniowy, szlumbergera) to sukulent, który na ogół kwitnie The post Wsyp 1 łyżkę do wody i podlej grudnik. Zakwitnie wcześniej appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Robisz przetwory na zimę? U mnie produkcja idzie pełną parą. Przyrządzam buraki do słoików, które są prawdziwym hitem. Przygotowałam tyle, że podzielę się ze znajomymi i krewnymi. Każdy zje ten zdrowy rarytas z apetytem.
Jak przyrządzić smaczną i wartościową surówkę? Należy zetrzeć buraki i dodać równie zdrowy produkt. Taka surówka pasuje do wielu dań obiadowych. Zrobisz ją dosłownie w kilka minut.
Najczęściej kisimy ogórki i kapustę. Jednak warto ukisić buraki. Jeszcze bardziej zyskają na wartościach i smaku. Będą nieocenionym dodatkiem do różnych dań obiadowych.
Pogoda nas nie rozpieszcza. Deszcz, chłód i wiatr sprawiają, że łatwo się przeziębiamy. Dlatego musimy wzmocnić naszą odporność. Tu sprawdzi się napar z korzenia, który kupisz bez trudu.
Szukasz skutecznego sposobu na odchudzanie? Do swojej diety musisz dodać łatwy w przygotowaniu napój ze składnika, który na pewno masz w swojej kuchni. Jego wielorakie zastosowanie wspomoże także działanie układu pokarmowego, dzięki czemu zgubisz zbę...
Poznaj przepis Ewy Wachowicz i ulepsz swoje ogórki małosolne. Jeden dodatek sprawi, że nabiorą wyjątkowego smaku. Wypróbuj ten sposób, a już nigdy nie przyrządzisz ich tradycyjną metodą. Smak trafi w gusta każdego.
Rosół jest ulubioną zupą wielu z nas, choć w czasie upałów częściej sięgamy po chłodniki. Amatorów rosołu jednak nie brakuje. Gdy temperatury nieco spadną, warto wrócić do tego smaku. Szefowie kuchni mają pewien sekret, który sprawia, że rosół w rest...
Niektórzy śmieją się, że kurki to kurczak wśród grzybów. Może mają rację? Z tym przepisem przygotowujemy je – jak kurczaka – w śmietanie. I podobnie jak z rzadka do kurczaka, dodajemy jeden ciekawy składnik.
Zupa grochowa to klasyk polskiej kuchni, który od pokoleń gości na naszych stołach. Jej aromat i sycący smak potrafią rozgrzać w chłodne dni i przywołać wspomnienia z dzieciństwa. Ale czy wiesz, co sprawia, że niektóre grochówki są wyjątkowe, a ich s...