Najczęściej kisimy ogórki i kapustę. Jednak warto ukisić buraki. Jeszcze bardziej zyskają na wartościach i smaku. Będą nieocenionym dodatkiem do różnych dań obiadowych. 
Ilość odsłon: 6
źródło: https://smakosze.pl/kiszone-buraki-wyjda-przepyszne-trzymaj-sie-jednej-zelaznej-zasady-kr-md-031124
kategoria: informacje, 2024-11-03 22:03:03
Inne znaleziska:
Ogórki kiszone wyjdą mętne i będą gazować. Zobacz, jak uniknąć tego błędu
pysznosci.pl
Choć kiszenie ogórków wydaje się proste, drobne niedopatrzenia mogą znacząco wpłynąć na ich jakość. Jakich błędów unikać? Co zrobić, kiedy ogórki są mętne i gazują?
pysznosci.pl, 2024-09-03 15:20:03
2024-09-03 15:20:03
Wakacje spędzałam na Podlasiu. Moja babcia co chwilę robiła te przepyszne gołąbki
pysznosci.pl
Wakacyjne wyjazdy w czasach dzieciństwa były okazją nie tylko do spędzania czasu z rodziną, ale również odkrywania smaków, których na co dzień w domach. Jednym z dań, które przygotowywała moja babcia, na co dzień mieszkanka jednej z podlaskich wsi, b...
pysznosci.pl, 2024-07-25 12:14:03
2024-07-25 12:14:03
To najlepsze buraki, jakie jadłam w życiu. Robię 75 słoików na zimę
smakosze.pl
Robisz przetwory na zimę? U mnie produkcja idzie pełną parą. Przyrządzam buraki do słoików, które są prawdziwym hitem. Przygotowałam tyle, że podzielę się ze znajomymi i krewnymi. Każdy zje ten zdrowy rarytas z apetytem.
smakosze.pl, 2024-08-25 17:52:03
2024-08-25 17:52:03
Ciocia podała mi przepyszne naleśniki. Nie wierzyłam, kiedy pokazała listę składników
pysznosci.pl
Naleśniki z serkiem homogenizowanym to przepis, który na pewno stanie się twoim ulubionym. Dzięki prostym składnikom i szybkiemu przygotowaniu, możesz cieszyć się pysznymi naleśnikami o każdej porze dnia.
pysznosci.pl, 2024-09-09 17:22:02
2024-09-09 17:22:02
Najlepsze grzyby rosnące w Polsce. Mają najwięcej wartości i są przepyszne
pysznosci.pl
Polskie lasy skrywają prawdziwe skarby – grzyby, które nie tylko zachwycają smakiem, ale także dostarczają organizmowi wielu cennych składników odżywczych. Choć w naszych lasach występuje wiele gatunków grzybów, tylko niektóre z nich są jadalne i war...
pysznosci.pl, 2024-09-13 15:17:02
2024-09-13 15:17:02
Ścieram surowe buraki i dodaję ten składnik. Pyszną i zdrową surówkę mam na stole w 5 minut
smakosze.pl
Jak przyrządzić smaczną i wartościową surówkę? Należy zetrzeć buraki i dodać równie zdrowy produkt. Taka surówka pasuje do wielu dań obiadowych. Zrobisz ją dosłownie w kilka minut.
smakosze.pl, 2024-11-01 23:13:02
2024-11-01 23:13:02
Wsyp łyżkę do wody. Buraki zmiękną natychmiast
shareinfo.pl
Buraki to nasz polski superfood, ale wciąż jemy ich za mało. Może dlatego, że trzeba je długo gotować? Na szczęście kilkugodzinny proces obróbki cieplnej możesz zdecydowanie skrócić. Warzywa będą miękkie już po niecałych 60 minutach i nie utracą wart...
shareinfo.pl, 2024-11-04 10:26:07
2024-11-04 10:26:07
Nigdy nie trzymaj tak pomidorów. Obrastają w pleśń już po chwili
smakosze.pl
Pomidory najlepiej smakują latem. Soczyste i aromatyczne jadamy same lub używamy ich do rozmaitych potraw. Jednak jak przechowywać pomidory? Pewien sposób sprawia, że pleśnieją i do niczego się już nie nadają.
smakosze.pl, 2024-08-13 19:20:03
2024-08-13 19:20:03
Kiszona kapusta wyjdzie za każdym razem. Trzymaj się 2 zasad
smakosze.pl
Kiszona kapusta do obiadu nie ma sobie równych. Jednak jak ją kisić, by miała ten wyjątkowy smak i się udała? Dwie zasady zadecydują o kulinarnym sukcesie. 
smakosze.pl, 2024-08-17 00:19:03
2024-08-17 00:19:03
Kwadratowe fale. Gdy je zobaczysz, trzymaj się z daleka od wody
interia.pl
Morskie wybrzeża każdego roku przyciągają tłumy wypoczywających. Ale z wodą nie ma żartów, ten żywioł potrafi być niezwykle niebezpieczny. Jednym z najbardziej niebezpiecznych zjawisk, jakie możemy zobaczyć, są fale krzyżowe. Jak powstają i gdzie moż...
interia.pl, 2024-08-18 11:47:02
2024-08-18 11:47:02