Na twoim wielkanocnym stole nie może zabraknąć tego dania. Zrób faszerowane jajka z przepisu poniżej, a nie zawiedziesz się. Ich smak podbije nawet gusta najbardziej wybrednych.
Poznaj przepis na jajka faszerowane. Są tak pyszne, że możesz przygotować je na dowolną okazję, a także na nadchodzącą Wielkanoc. Jajka w takim wydaniu na pewno nie gościły na twoim stole, ale warto je zrobić i przekonać się o ich smaku.
Jajka na twardo – ile gotować jajka na twardo? Jajka na twardo wydają się banalnie łatwe do zrobienia, a mimo to często pojawiają się pytania ile gotować jajka na twardo albo jak ugotować jaja na twardo? Teoretycznie to proste – wystarczy w...
Wrzesień to czas, gdy papryka dojrzewa na krzaczkach i nabiera The post Faszerowane miseczki z papryki. Ten farsz to poezja smaku appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Zupa koperkowa to smak lata i wakacji u babci. Zebrany prosto z ogródka koperek ma niesamowity aromat, który warto wykorzystać nie tylko do okraszenia ziemniaków. Prosty dodatek sprawi, że zupa będzie sycąca i przeniesie wspomnieniami do kuchni dawny...
Czy słyszeliście o brokule gałązkowym, znanym również jako brokuł szparagowy lub bimi? To zdrowa i smaczna krzyżówka klasycznego brokułu i kapusty, coraz częściej spotykana na naszych stołach. Jego delikatny smak i zielony kolor przypominają szparagi...
Nie masz pomysłu na marchew? Koniecznie zajrzyj do przepisów z czasów, kiedy to właśnie ona (a jeszcze nie ziemniaki) stanowiła istotny składnik diety. Marchew faszerowana czy pasztet z marchewki to propozycje wyjęte z wyrafinowanej, eleganckiej kuch...
Szybki i niezwykle prosty przepis na deser, który robi ogromne wrażenie. Puszysty mus czekoladowy wygląda tak, jakby wymagał godzin misternego przygotowywania. Tymczasem… wychodzi prosto z blendera.
Dźwięk tłuczonego mięsa wypełnia klatki schodowe w wielu polskich blokach w każdą niedzielę. Schabowy to absolutny klasyk obiadowy, który króluje zarówno na co dzień, jak i przy bardziej odświętnych okazjach. Ten po lubelsku będzie smakował jeszcze l...