Te ciasteczka są idealne na jesień. Przygotowane z sezonowego warzywa i z dodatkiem czekolady, są tym, co każdy z nas potrzebuje, gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza, a wieczory umilają słodkości i kubek gorącej herbaty.
Kiedy potrzebuję szybkiej słodkości, sięgam po francuską klasykę. Piekę delikatne, muszelkowe magdalenki. Są wilgotne, puszyste i cudownie pachną cytrusami. Wystarczą 3 jajka i trochę masła, by poczuć się jak w paryskiej kawiarni. Idealne do herbaty.
Użytkujesz pojazd tylko przez kilka miesięcy, a polisę musisz opłacić zawsze za cały rok. To mocno irytujące, zwłaszcza dla motocyklistów. Być może w nieodległej przyszłości coś się w końcu w tej sprawie zmieni. Pomysł sezonowego OC wrócił do Sejmu i...
Rzeszów News Na Podkarpaciu na początku października przeprowadzona zostanie jesienna akcja szczepienia lisów przeciwko wściekliźnie – poinformował w poniedziałek urząd wojewódzki. Szczepionka będzie zrzucana z samolotów i wykładana ręczni...
Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, a do tego pachnące kokosem - idealne połączenie. Kokosanki to ciastka, które uwielbiają i dzieci, i dorośli. Ich przygotowanie jest bardzo proste i wystarczy tylko kilka składników. Kokosanki to idealny pomysł...
Wspólne gotowanie może być nie tylko zabawne, ale i bajkowo inspirujące, zwłaszcza gdy mamy w kuchni małego pomocnika. Tak, mowa o naszych najmłodszych kuchcikach, ale… nie tylko. Opiekacz Tefal Snack Collection SW862, to prawdziwy sous chef, który z...
Ciastka z cieciorki i marchewki to przykład, że kuchnia może zaskakiwać nawet wtedy, gdy wydaje się, że nic nowego nie da się już wymyślić. Połączenie tych dwóch składników nie brzmi jak standardowy przepis na deser, a jednak efekt jest znakomity. Po...
Sprawdzony przepis na szybki, prosty i smaczny deser zawsze się przyda. Do tego w lżejszej formie. Świetnie w tej roli sprawdzą się błyskawiczne ciasteczka prosto z piekarnika. Aby je przygotować, potrzebujesz zaledwie dwóch składników.
To wypiek, który robi się szybko i bez skomplikowanych składników. Kokosanki nie zawierają mleka, a mimo to pozostają lekkie, miękkie w środku i trzymają kształt po upieczeniu. Nie wymagają wyrabiania ciasta ani długiego studzenia.
Jeśli szukasz słodkiego deseru, który odnajdzie się na świątecznym stole, a nie jest tak oczywisty jak sernik czy makowiec, idealnym wyborem będą niewielkie, słowackie ciasteczka bobalki. Otoczone miodem i makiem wspaniale oddają bożonarodzeniowego d...