Kiedy potrzebuję szybkiej słodkości, sięgam po francuską klasykę. Piekę delikatne, muszelkowe magdalenki. Są wilgotne, puszyste i cudownie pachną cytrusami. Wystarczą 3 jajka i trochę masła, by poczuć się jak w paryskiej kawiarni. Idealne do herbaty.
Te ciasteczka są idealne na jesień. Przygotowane z sezonowego warzywa i z dodatkiem czekolady, są tym, co każdy z nas potrzebuje, gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza, a wieczory umilają słodkości i kubek gorącej herbaty.
Rzeszów News Na Podkarpaciu na początku października przeprowadzona zostanie jesienna akcja szczepienia lisów przeciwko wściekliźnie – poinformował w poniedziałek urząd wojewódzki. Szczepionka będzie zrzucana z samolotów i wykładana ręczni...
Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, a do tego pachnące kokosem - idealne połączenie. Kokosanki to ciastka, które uwielbiają i dzieci, i dorośli. Ich przygotowanie jest bardzo proste i wystarczy tylko kilka składników. Kokosanki to idealny pomysł...
Wspólne gotowanie może być nie tylko zabawne, ale i bajkowo inspirujące, zwłaszcza gdy mamy w kuchni małego pomocnika. Tak, mowa o naszych najmłodszych kuchcikach, ale… nie tylko. Opiekacz Tefal Snack Collection SW862, to prawdziwy sous chef, który z...
Ciastka z cieciorki i marchewki to przykład, że kuchnia może zaskakiwać nawet wtedy, gdy wydaje się, że nic nowego nie da się już wymyślić. Połączenie tych dwóch składników nie brzmi jak standardowy przepis na deser, a jednak efekt jest znakomity. Po...
Sprawdzony przepis na szybki, prosty i smaczny deser zawsze się przyda. Do tego w lżejszej formie. Świetnie w tej roli sprawdzą się błyskawiczne ciasteczka prosto z piekarnika. Aby je przygotować, potrzebujesz zaledwie dwóch składników.
Pieczesz czasami torty? Pewnie ciasta biszkoptowe ze słodkimi kremami zdecydowanie częściej lądują na twoim stole. Przepisów na idealny biszkopt jest bez liku i na pewno wiesz, jak się go robi. Gdy będzie Ci potrzebny spód do tortu, koniecznie zajrzy...
Mięso drobiowe jest składnikiem wielu potraw. Ale czy wiesz, jak je przyrządzić, by zawsze było perfekcyjne? Nie wszyscy mają talent do gotowania, ale znajomość podstawowych zasad pieczenia mięsa powinien znać każdy, kto często serwuje kurczaka na ob...
Soczysta i miękka karkówka to prawdziwa gratka dla miłośników mięsa. W tej wersji, pieczona powoli w piekarniku, dosłownie rozpływa się w ustach zarówno na ciepło jak i na zimno.