Pierogi to jedno z najbardziej lubianych dań polskiej kuchni. Ich smak zależy nie tylko od pysznego farszu, ale również od jakości ciasta. Chrupiące, a jednocześnie delikatne ciasto to podstawa udanych pierogów. Jakie są sekrety jego przygotowania?
Poznaj przepis Ewy Wachowicz i ulepsz swoje ogórki małosolne. Jeden dodatek sprawi, że nabiorą wyjątkowego smaku. Wypróbuj ten sposób, a już nigdy nie przyrządzisz ich tradycyjną metodą. Smak trafi w gusta każdego.
Rosół jest ulubioną zupą wielu z nas, choć w czasie upałów częściej sięgamy po chłodniki. Amatorów rosołu jednak nie brakuje. Gdy temperatury nieco spadną, warto wrócić do tego smaku. Szefowie kuchni mają pewien sekret, który sprawia, że rosół w rest...
Niektórzy śmieją się, że kurki to kurczak wśród grzybów. Może mają rację? Z tym przepisem przygotowujemy je – jak kurczaka – w śmietanie. I podobnie jak z rzadka do kurczaka, dodajemy jeden ciekawy składnik.
Zupa grochowa to klasyk polskiej kuchni, który od pokoleń gości na naszych stołach. Jej aromat i sycący smak potrafią rozgrzać w chłodne dni i przywołać wspomnienia z dzieciństwa. Ale czy wiesz, co sprawia, że niektóre grochówki są wyjątkowe, a ich s...
Rosół to nie tylko pyszna zupa, ale również baza dla wielu innych dań. W okresie jesienno-zimowym pomaga się rozgrzać i wspiera organizm w walce z infekcjami. Gdy ugotujemy go na bazie kości, stanie się prawdziwą bombą kolagenową. Ale rosół rosołowi...
Znany youtuber Książulo w swoim niedawnym nagraniu znów wziął się za krytykę Magdy Gessler. Tym razem spojrzał na nią przez pryzmat najnowszego odcinka Kuchennych Rewolucji. W swoim programie nie szczędzi jej słów krytyki.
Grudnik (kaktus bożonarodzeniowy, szlumbergera) to sukulent, który na ogół kwitnie The post Wsyp 1 łyżkę do wody i podlej grudnik. Zakwitnie wcześniej appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Polska kuchnia słynie z wielu znakomitych potraw, ale prymusem spośród The post Wlej 1 łyżkę do mąki. Ciasto na pierogi wyjdzie elastyczne i miękkie appeared first on ShareInfo.pl - Wiadomości, porady, kulinaria.
Buraki to nasz polski superfood, ale wciąż jemy ich za mało. Może dlatego, że trzeba je długo gotować? Na szczęście kilkugodzinny proces obróbki cieplnej możesz zdecydowanie skrócić. Warzywa będą miękkie już po niecałych 60 minutach i nie utracą wart...
Łatwo wpaść w samouwielbienie po przygotowaniu, a może nawet wykreowaniu, tak nietuzinkowego ciasta bez pieczenia jak to. Wystarczy garść ulubionych owoców, odrobina wyobraźni i kilka wolnych chwil.