To, że jest to niezwykle prosty przepis na smażonego kurczaka, nic mu nie ujmuje. Będzie ciekawym niedzielnym obiadem nawet na okazje. Smaku dodają mu dodatki, które, choć nie zawierają mąki ani bułki tartej, zmieniają się w rodzaj panierki.
Ten łatwy przepis na szybkie siekane kotlety drobiowe to świetny pomysł na obiad. Wystarczy odpowiednio przyprawić chude mięso z piersi, by w kilkanaście minut mieć na stole złociste kotlety. Dzięki temu, że są siekane, a nie rozbite, łatwiej wzbogac...
Kotlety zdecydowanie niejedno mają imię. Jedni sięgają po tradycję i tłuką w niedzielę kawałki schabu, inni przygotowują babcine mielone, nie brakuje też amatorów kotletów bez dodatku mięsa. Ten przepis zdecydowanie przypadnie do gustu wszystkim tym,...
Jajka na twardo – ile gotować jajka na twardo? Jajka na twardo wydają się banalnie łatwe do zrobienia, a mimo to często pojawiają się pytania ile gotować jajka na twardo albo jak ugotować jaja na twardo? Teoretycznie to proste – wystarczy w...
Ile gospodyń domowych, tyle pomysłów na surówkę. Gwarantuję jednak, ze ta, którą poznasz poniżej, warta jest wypróbowania. 2 składniki warzywne i prosty sos gwarantują sukces. Chrupiąca i soczysta surówka będzie pasować do każdego dania.
Wątróbka może być przygotowana w smaczny sposób. Wystarczy, że poznasz przepis i na jego podstawie przygotujesz to niezwykle smaczne danie. Rodzina nie będzie mogła wyjść z podziwu, co przygotowałaś, a w dodatku poproszą o więcej.
Taka kalafiorowa zapiekanka to sycące warzywne danie z bardzo tanich składników. Spodoba się nawet niejadkom, a przy tym jest tak sycąca, że jeden kawałek wystarczy za cały obiad.
Kotlety mielone to jedno z podstawowych dań dzisiejszej polskiej kuchni. Jest wiele rzekomych tajemnych składników masy na takie kotlety, jednak tylko kilka spośród nich jest naprawdę niezbędnych. Oto najważniejszy z nich.
To być może najbardziej szalona rzecz, jaką kiedykolwiek zrobisz w kuchni. Ale, jak to mówią – jeśli coś jest głupie, ale działa, to nie jest to głupie. Warto więc spróbować tego nietypowego przepisu.
Gulasz to niewątpliwe danie, które bardzo często gości na polskich stołach. Najczęściej jest on przyrządzany w połączeniu z mięsem wołowym albo wieprzowym. Mało osób jednak wie, że do ugotowania tego dania możemy wykorzystać inne, znacznie tańsze mię...