Kiszona kapusta to główny składnik bigosu, góralskiej kwaśnicy czy kultowej surówki do ryby. Kupisz ją w każdym dobrze zaopatrzonym sklepie spożywczym za niewielkie pieniądze. Możesz też wyprodukować ją samodzielnie w domu. To w gruncie rzeczy łatwe zadanie, ale trzeba dopilnować szczegółów. Jeden b...
Idealne kotlety? Na pewno miękkie w środku i otoczone chrupiącą panierką. Uzyskanie takiego efektu bez znacznego wysiłku jest możliwe. Zaraz się o tym przekonasz. Pewien składnik dodany do panierki sprawi, że mięso wyjdzie obłędne. Jakby tego było ma...
Dr Philip Gehrman, ekspert od snu z Penn Sleep Center, udziela cennych wskazówek na temat tego, jak uniknąć wyczerpania podczas długich podróży samolotem. Przede wszystkim powinniśmy zrezygnować z dwóch rzeczy.
Leśnicy stale przestrzegają przed dokarmianiem dzikich zwierząt, co niestety wciąż zdarza się robić nieodpowiedzialnym spacerowiczom. "Nigdy tego nie rób" - zaapelowali w jednym z ostatnich nagrań, opublikowanym na facebookowym profilu Lasów Państwow...
Przygotowywana w domu gęsina może być rarytasem albo… niewypałem. Wszystko zależy od tego, jak będziemy się z nią obchodzić. Ponieważ to smaczne i zdrowe mięso rzadko gości na naszych stołach, nie mamy zbyt dużego doświadczenia w jego obróbce i przec...
Paznokcie hybrydowe są ładnym dodatkiem w codziennym wyglądzie i zdecydowanie trwalszym od zwykłego lakieru. Choć od lat cieszą się ogromną popularnością, nadal wiele kobiet nie zdaje sobie sprawy, że bardzo często popełnia katastrofalny błąd, który...
Grzyby jeszcze można zbierać w polskich lasach. Po przyniesieniu do The post Nigdy tak nie rób. Po ususzeniu grzyby szybko spleśnieją appeared first on ShareInfo.pl - Wiadomości, porady, kulinaria.
Niektórzy przed wyrzuceniem do odpowiedniego pojemnika, myją śmieci. Ma to być rozwiązanie ekologiczne, a w dodatku odciążać pracowników zakładów segregacji śmieci. A co w wypadku folii po parówkach, czy ją też należy umyć? Czytaj dalej, a poznasz od...