Social media stały się jednym z najważniejszych źródeł inspiracji podróżniczych. To właśnie na Instagramie, TikToku czy YouTube Polacy coraz częściej znajdują pomysły na wakacyjne kierunki, przeglądając zdjęcia, vlogi czy relacje influencerów. Wpływ mediów społecznościowych na decyzje turystyczne ro...
Zespół naukowców z Uniwersytetu w Liverpoolu przebadał 240 dzieci w wieku od 7 do 15 lat, aby ocenić wpływ różnych form reklamy na ich zachowania żywieniowe. Każdy uczestnik dwukrotnie oglądał pięciominutowe sekwencje reklam – raz były to spoty promu...
W Social Mediach spędzamy średnio 2,5 h dziennie. W większości jest to zmarnowany czas, który można poświęcić na produktywne zadania. Jak skutecznie ograniczyć czas spędzany w mediach społecznościowych.
Brytyjskie badania rzucają nowe światło na relację młodych ludzi z mediami społecznościowymi. 70 proc. nastolatków zadeklarowało, że korzystanie z mediów społecznościowych negatywnie wpływa na ich samopoczucie, a 46 proc. przyznaje, że wolałoby doras...
Były Naczelny Lekarz USA ubolewa z tego powodu, że do tej pory kongresmeni nie uregulowali kwestii ograniczenia dostępu młodych ludzi do mediów społecznościowych. Odpowiadają one bowiem za drastyczne pogorszenie stanu psychicznego nastolatków, wskute...
Wakacyjne smakołyki, takie jak gofry, wata cukrowa i lody, to nieodłączne elementy urlopowych przyjemności. Choć kuszą smakiem, zapachem i wyglądem, warto wiedzieć, co tak naprawdę kryje się w tych przysmakach. Dowiedz się, jak cieszyć się letnimi sł...
Wakacyjne smakołyki, takie jak gofry, wata cukrowa i lody, to nieodłączne elementy urlopowych przyjemności. Choć kuszą smakiem, zapachem i wyglądem, warto wiedzieć, co tak naprawdę kryje się w tych przysmakach. Dowiedz się, jak cieszyć się letnimi sł...
Pomidory codziennie goszczą na naszych stołach, dodając kolor i smak potrawom. Ale czy naprawdę wiemy, jak wielki mają wpływ na nasze zdrowie? Czy są tak zdrowe, jak się powszechnie uważa? Przyjrzyjmy się bliżej tym czerwonym owocom i odkryjmy ich ta...
Nowe badania rzucają światło na możliwy wpływ niektórych składników diety na ryzyko rozwoju demencji. Jak wynika z analiz opisanych w "Journal of Nutrition", regularne spożywanie jajek może odegrać tu niebagatelną rolę.