Dawny szpital w Mokrzeszowie na Dolnym Śląsku znów został wystawiony na sprzedaż. Blisko 150-letni zabytek od lat stoi opuszczony, a jego stan się pogarsza. Czy tym razem uda się znaleźć nabywcę na słynną nieruchomość?
Kalafior to jedno z warzyw, które bardzo często obecne jest w polskiej kuchni. Wielu z nas kojarzy się z gotowanym dodatkiem do obiadu, posypanym bułką tartą. Ale co jeśli powiemy ci, że kalafior może smakować zupełnie inaczej? Możesz przygotować go...
Curry z dyni i ciecierzycy to niezwykle proste i przepyszne danie bez mięsa. Przepis wspaniale sprawdzi się jesienią, a curry jest tak aromatyczne i kremowe, że ciężko oprzeć się przed dokładką. - całość szykujesz w jednym garnku - można użyć...
Czasem zwykłe danie potrafi zaskoczyć, gdy zmieni się tylko jeden detal. Naleśniki curry to przykład na to, jak odrobina przyprawy potrafi odmienić smak i wygląd tradycyjnych placków, które nagle stają się małym kulinarnym hitem.
Jesienią coraz częściej szukamy szybkich i prostych w przygotowaniu dań, które rozgrzewają i sycą na długo. Idealnym rozwiązaniem jest jednogarnkowe curry - gęste, pełne warzyw i aromatycznych przypraw. Jego przygotowanie zajmuje około pół godziny, a...
Zupa dyniowa z curry to błyskawiczna w przygotowaniu zupa krem, którą zrobisz z większości jadalnych dyń. Przepis jest elastyczny i można ją zrobić i podać na kilka sposobów.
Szukasz pomysłu na lekką i zdrową przekąskę? Springrollsy z kurczakiem, chrupiącymi warzywami i sosem słodko-kwaśnym to świetny wybór. Są szybkie w przygotowaniu, pełne smaku i świetnie sprawdzą się zarówno jako lekka kolacja, jak i danie do lunchbox...
Rozgrzewająca zupa z dynią i kurczakiem, doprawiona w stylu meksykańskim: kminem rzymskim, mieloną papryką - ostrą i słodką, oraz oregano. Oprócz wspomnianej dyni i kurczaka zupa zawiera też marchewkę, pomidora, soczewicę oraz kukurydzę. Bogata jest...