Kotlety to tradycyjny polski przysmak, który od wielu lat nieprzerwanie gości na naszych stołach. U niektórych nawet co kilka dni. Aby wyłonić z nich pełnię smaku, należy wiedzieć, jak jest odpowiednio smażyć. Swój pomysł na to ma popularna blogerka kulinarna Anna Zyśk.
Ilość odsłon: 4
źródło: https://smakosze.pl/to-najlepszy-sposob-smazenia-kotletow-zaluje-ze-wczesniej-tego-nie-znalem-kj-ap-110425
dodano: 2025-04-11 22:25:02
Inne znaleziska:
Polacy nagminnie używają go do smażenia. Nie wiedzą, że na patelni zmienia się w truciznę
smakosze.pl
Chętnie smażymy mięso, placki, czy ryby. Jednak do smażenia wybieramy olej, który nigdy nie powinien być używany w tym celu. Staje się szkodliwy dla zdrowia i zamienia się w niebezpieczny produkt. Wyjaśniamy, na jakim oleju nie należy smażyć.
smakosze.pl, 2024-08-02 11:33:02
2024-08-02 11:33:02
To najgorszy możliwy olej do smażenia. W polskich kuchniach wciąż zużywany jest litrami
smakosze.pl
Oleju używamy na potęgę. Smażymy na nim mięsa, ryby i inne smakołyki. Niestety olej, który tak bardzo lubi wielu z nas, na patelni może zamienić się w truciznę. Jaki jest najgorszy olej do smażenia? Wyjaśniamy to w tym artykule. 
smakosze.pl, 2024-08-21 02:40:03
2024-08-21 02:40:03
Wymocz w nim rybę. W czasie smażenia nie będzie brzydko pachnieć
pysznosci.pl
Każdy zna ten problem. Mięso ryby jest bardzo pyszne, ale podczas smażenia wydziela niewątpliwie przykry zapach, którego ciężko się pozbyć z kuchni. Na szczęście istnieją sposoby, aby temu zapobiec.
pysznosci.pl, 2025-04-11 13:31:02
2025-04-11 13:31:02
Najlepszy smartfon, najlepszy bezlusterkowiec, obiektyw? EISA zdecydowała
benchmark.pl
Jak co roku organizacja EISA zrzeszająca ekspertów z branży fotograficznej i tej związanej z urządzeniami mobilnymi wskazała najlepsze produkty w sezonie 2024/2025. Reprezentują najlepiej cechy kluczowe dla pr...
benchmark.pl, 2024-08-21 15:37:02
2024-08-21 15:37:02
Japończycy używają tego do panierowania mięsa. Bardziej chrupiących kotletów jeszcze nie jadłeś
pysznosci.pl
Jest idealnie chrupiąca, a zdaniem wielu osób bije na głowę bułkę tartą. Panierka panko to japoński wynalazek, który podbija serca i żołądki konsumentów na całym świecie. Jeśli jeszcze go nie znałeś — najwyższy czas to nadrobić!
pysznosci.pl, 2024-07-12 14:38:02
2024-07-12 14:38:02
To najczęstsze błędy podczas robienia kotletów. Dodaj jeden składnik a panierka nie odpadnie
fakt.pl
Zdarzało Ci się, że podczas smażenia chrupiąca panierka odpadała z kotleta schabowego? Okazuje się, że jest na to proste rozwiązanie. Wystarczy zastosować metodę babć, która na zawsze odmieni proces przyrządzania kotletów. Do tradycyjnej panierki z j...
fakt.pl, 2024-07-12 19:00:05
2024-07-12 19:00:05
Dodaj do kotletów, a będą soczyste jak babcine. Ten przepis udaje się każdemu
pysznosci.pl
Marzy ci się obiad jak w dzieciństwie? Kotlety mielone, młode ziemniaki, mizeria... ach jak to smakowało u babci. Możesz zrobić podobne kotlety, tylko pamiętaj o kilku przydatnych wskazówkach. Mamy też sprawdzoną recepturę.
pysznosci.pl, 2024-07-19 21:33:03
2024-07-19 21:33:03
Takich kotletów pozazdrości sąsiadka. Kosztują grosze i są bez mięsa
pysznosci.pl
Pod nazwą kotlety kryje się wiele przysmaków. Jedni od razu myślą o schabowych, inni rozmarzają się na temat mielonych od babci, a niektórzy już zacierają ręce na ziemniaczane. Mało osób jednak wie, że można przygotować je również z kapusty.
pysznosci.pl, 2024-07-22 12:50:02
2024-07-22 12:50:02
Za komuny woleliśmy od kotletów. Nic dziwnego, bo jest smaczniejszy i rozpływa się w ustach
pysznosci.pl
Czasem z sentymentem wracamy do wspomnień przed lat, przypominając sobie zapachy i smaki z dzieciństwa. Jednym z dań, które swój pik popularności miało w czasach PRL, był rumsztyk z cebulą. Warto wrócić do tego przepisu i przypomnieć sobie przepis na...
pysznosci.pl, 2024-07-24 12:48:02
2024-07-24 12:48:02
Zanim Makłowicz doda jajka do mięsa, robi jedną rzecz. Gwarancja pulchnych i niewiarygodnie soczystych kotletów
pysznosci.pl
Trudno oprzeć się tak soczystym i puszystym kotletom. Mimo że przypominają mielone, wyróżnia je sposób przygotowania. Robert Makłowicz podzielił się trikiem na osiągnięcie kulinarnej doskonałości.
pysznosci.pl, 2024-07-27 15:16:01
2024-07-27 15:16:01