Kotlety to tradycyjny polski przysmak, który od wielu lat nieprzerwanie gości na naszych stołach. U niektórych nawet co kilka dni. Aby wyłonić z nich pełnię smaku, należy wiedzieć, jak jest odpowiednio smażyć. Swój pomysł na to ma popularna blogerka kulinarna Anna Zyśk.
Chętnie smażymy mięso, placki, czy ryby. Jednak do smażenia wybieramy olej, który nigdy nie powinien być używany w tym celu. Staje się szkodliwy dla zdrowia i zamienia się w niebezpieczny produkt. Wyjaśniamy, na jakim oleju nie należy smażyć.
Oleju używamy na potęgę. Smażymy na nim mięsa, ryby i inne smakołyki. Niestety olej, który tak bardzo lubi wielu z nas, na patelni może zamienić się w truciznę. Jaki jest najgorszy olej do smażenia? Wyjaśniamy to w tym artykule.
Każdy zna ten problem. Mięso ryby jest bardzo pyszne, ale podczas smażenia wydziela niewątpliwie przykry zapach, którego ciężko się pozbyć z kuchni. Na szczęście istnieją sposoby, aby temu zapobiec.
Jak co roku organizacja EISA zrzeszająca ekspertów z branży fotograficznej i tej związanej z urządzeniami mobilnymi wskazała najlepsze produkty w sezonie 2024/2025. Reprezentują najlepiej cechy kluczowe dla pr...
Jest idealnie chrupiąca, a zdaniem wielu osób bije na głowę bułkę tartą. Panierka panko to japoński wynalazek, który podbija serca i żołądki konsumentów na całym świecie. Jeśli jeszcze go nie znałeś — najwyższy czas to nadrobić!
Zdarzało Ci się, że podczas smażenia chrupiąca panierka odpadała z kotleta schabowego? Okazuje się, że jest na to proste rozwiązanie. Wystarczy zastosować metodę babć, która na zawsze odmieni proces przyrządzania kotletów. Do tradycyjnej panierki z j...
Marzy ci się obiad jak w dzieciństwie? Kotlety mielone, młode ziemniaki, mizeria... ach jak to smakowało u babci. Możesz zrobić podobne kotlety, tylko pamiętaj o kilku przydatnych wskazówkach. Mamy też sprawdzoną recepturę.
Pod nazwą kotlety kryje się wiele przysmaków. Jedni od razu myślą o schabowych, inni rozmarzają się na temat mielonych od babci, a niektórzy już zacierają ręce na ziemniaczane. Mało osób jednak wie, że można przygotować je również z kapusty.
Czasem z sentymentem wracamy do wspomnień przed lat, przypominając sobie zapachy i smaki z dzieciństwa. Jednym z dań, które swój pik popularności miało w czasach PRL, był rumsztyk z cebulą. Warto wrócić do tego przepisu i przypomnieć sobie przepis na...
Trudno oprzeć się tak soczystym i puszystym kotletom. Mimo że przypominają mielone, wyróżnia je sposób przygotowania. Robert Makłowicz podzielił się trikiem na osiągnięcie kulinarnej doskonałości.